Søk i arkivet

Foto:

Båtkjempe tilbake i pluss

Norges største leverandør av fritidsbåter, Norsk Båtsenter i Bergen klarte å gå med overskudd i fjor. Dette viser regnskapstall som nå er fremlagt.

Det Johs. Lunde-eide konsernet med hovedkontor i Bergen og avdelinger i Oslo, Stavanger, Ålesund, Sverige og Danmark selger kjente merker som Princess, Minor, Windy, Nimbus og Saga. Bedriften fikk også mye oppmerksomhet da den kjøpte opp det enorme varelageret etter Askeladden-konkursen vinteren 2008-2009.
 
Etter å ha gått med 11 millioner i minus (resultat før skatt) i kriseåret 2008 kunne den store båtforhandleren registrere 13 millioner kroner i resultat før skatt i 2009, tross et noe nervøst, avventende marked og stadig valuta-uro.
 
Ifølge Bergens Tidende ser tallene så langt i år også brukbare ut, men den kalde våren og forsommeren har trolig vært en viktig årsak til at salget ennå ikke har kommet skikkelig i gang. 
- Markedet var bra i januar og februar, men etter vintermånedene har det ikke vært noen økning i salget i forhold til fjoråret. Jeg tror mye kan skyldes en kald vår med mye nordavind, sier finansdirektør i Norsk Båtsentrer AS, Alf Grytdal til avisen.
Til gjengjeld er bruktmarkedet godt, og Grytdal sier at konsernet nesten har for få bruktbåter inne.

Bildet: Princess er et meget viktig merke for Norsk Båtsenter, som er eneimportør av de engelske luksusbåtene. Princess utgjør alene omtrent halvparten av bedriftens salgsinntekter.
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen