Messas største båt
Messas største båt
Messas største båt
Messas største båt
Messas største båt
Messas største båt
Messas største båt
Messas største båt
Messas største båt
Messas største båt
Messas største båt
Messas største båt

Messas største båt

Liker du luksus? Bli med på guidet tur i største båt på Boot.

Publisert Sist oppdatert

Düsseldorf, Tyskland

Den blå baugen tårner seg opp som et fjell over oss. Vi skuer opp på Princess 98MY, som er største båt på årets båtmesse i Düsseldorf.

Den 30 meter lange luksusyachten er ikke utstyrt med prislapp, men du bør nok ha minst 50 millioner kroner i reserve om du vil kjøpe en ny yacht. Prislappen på en ny båt i Norge kryper fort over 80 millioner kroner.

Men fortvil ikke om du ikke vant den største lottogevinsten , et raskt søk på internett viser at det ligger en Princess 98MY fra 2008 til salgs i Palma på Mallorca til bare 20 millioner kroner  (2,7 millioner euro).

100 tonn

Princess 98MY  veier over 100 tonn, og gjør 38 knop med to MTU M94-maskiner på 2435 hestekrefter. Utstyrlisten er lang som en rotur over Atlanteren, og omfatter utstyr som mikro-ovn, kaffebar, ismaskin, LED-TV, overvåkningskameraer og hekkgarasje, i tillegg til mer normalt båtutstyr som baugthrustere, radar og kartplotter.

Har du mange venner i tillegg til mye penger, er det ikke noe problem. Yachten byr på fem luksuriøse lugarer med til sammen 11 soveplasser. På salongdekk er det spisestue med spisebord for åtte gjester. Innredningen er for øvrig i lakkert i valnøtt, som skinner så blankt at man kan speile seg i den.

Norge

Båtliv blir vist rundt på yachten av internasjonal salgsdirektør Bill Barrow hos Princess Yachts International. Han forteller at ustilt båt er solgt til en eier i det østlige Middelhavet.

–    Vi selger mange båter i Norge, men for det meste mindre båter. Kravet om kystskippersertifikat gjør det tyngre å selge båter over 50 fot i Norge, sier han.

Princess Yachts teller 2200 ansatte og hovedkontoret ligger i Plymouth i England. Princess eies av den franske mote- og merkevaregiganten LVMH Group (Louis Vuitton,Möet & Chandon, Hennesey) og er tilstede over hele verden med 51 forhandlere.

Her kan du ta en tur med 360-kamera gjennom båten.