Søk i arkivet

ESA: Norsk forbud er ulovlig

EFTAs overvåkningsorgan ESA har gitt Norge frist på to måneder på å svare om vannscooterforbudet.

ESA mener de norske reglene er i strid med EØS-avtalen, skriver VG. Overvåkningsorganet har i dag sendt et formelt åpningsbrev til saken i Norge, og har flere innvendinger mot de norske reglene. I juni fikk Norge nye regler, der vannscootere fortsatt er ulovlig. ESA mener disse reglene er lite konsekvente, og skriver at bruk av vannscootere er forbudt i områder hvor bruk av fritidsbåter med motor er tillat. ESA påpeker også at forbudet gjelder i områder som ikke synes nødvendige ut fra miljøhensyn.

Norske myndigheter har fått en frist på to måneder på å svare på ESAs åpningsbrev. Fører ikke dette fram blir neste kritt at Norge eventuelt bringes inn for EFTA-domtsolen.

I november skal en sak med 15 vannscooteraksjonister opp i Telemark tingrett. De ble stoppet av politiet i sommer og nekter å vedta boten, Vannscooter-aksjonistene kjørte fra Arendal til Skien, og ble stanset ved slusa i Skien, der politiet ventet mannessterke. Til sammen kjørte de 14 vannscootere, og i spissen sto vannscooter-importør Carl Jacob Johansen. De var på tur til Dalen i Tokke da de ble stoppet. Politiet ga ordre om at turen skulle avsluttes i Skien, og presenterte en bot på 20.000 kroner til Johansen og 5000 kroner til de andre. Ettersom de nekter å vedta boten, skal saken avgjøres i retten.

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen