Søk i arkivet

Ibiza Boats legger ned driften

Ibiza Boats står foran en kraftig reorganisering. Helge Duus er igjen tilbake i førerstolen som eneeier, og det første han vil gjøre er å si opp alle ansatte i følge Agderposten.

Det er ingen hemmelighet lenger at båtprodusentene på Sørlandet sliter. Windy, Nidelv, Scand, Skibsplast, Skilsø og nå Ibiza. Flere hundre arbeidsplasser innenfor fritidsbåtindustrien har forsvunnet i løpet av de siste årene. På det meste hadde Windy over 200 ansatte, og nå er de på vei til Sverige og Polen med sin produksjon.

Ibiza Boats har siden 2005 hatt et delt eierskap mellom båtbygger Helge Duus i Arendal og Danvik Invest AS, som eier Suzuki-importør Erling Sande AS i Drammen. Fra 1. januar 2013 vil Sande AS kun være hoveddistributør av Ibiza-båtene.

-Som alle andre i båtbransjen, har også vi i Ibiza Boats hatt en tøff periode etter høsten 2008. Men vi har gjennomført en løpende tilpassing til en ny markedssituasjon gjennom flere år, og vi viste i fjor overskudd og positive resultater. Med den siste omstruktureringen på eiersiden er omstillingen dermed sluttført for vår del. I sum vil denne tilpassingen styrke Ibiza i tiden fremover, sier Duus i en pressemelding til Agderposten.

Både produksjonsmidler, former, rettigheter og navn overtas av Helge Duus sitt selskap AS Niva.

I neste Båtliv kan du lese hva Knut Heiberg-Andersen i Windy mener om utflaggingen av produksjon til andre land.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen