Søk i arkivet

Stein Victor Svendsen i Codan Forsikring kan fortelle om mange grunnstøtinger i sommer.
Stein Victor Svendsen i Codan Forsikring kan fortelle om mange grunnstøtinger i sommer.

Flere på grunn

I Sverige har antall grunnstøtinger økt med 35 prosent. Samme tendens er det i Norge.

I år er det innrapportert 305 grunnstøtinger i Sverige. I 2013 var sammenlignbart tall 227. Det er en økning på 35 prosent. Stein Victor Svendsen i Codan Forsikring kan rapportere om samme trend her hjemme.
– Antall skadeutbetalinger og frekvens som skyldes grunnstøtninger er allerede over fjorårets nivå. Tallet vil stige enda mer utover høsten når båtene blir satt på land og flere undervannskader blir synlige, forteller Svensen til redaksjonen.

LAVVANN
I Sverige har vannstanden vært lavere enn normalt, og grunner som under normale forhold ikke er noe problem, har skadet mange båter i år, sier båtspesialist i IF, Dan Falconer, til Båtliv.
Årsaken til den lave vannstanden er det tørre været, samt høytrykk.
Dan Falconer mener at folk stoler for mye på GPSen, og glemmer å se på vannet. Grunnstøtinger er svært kostbart. På motorbåter er det gjerne ødelagte propeller og drev, mens det på seilbåter er strukturelle skader på skroget rundt kjølen.
 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen