Søk i arkivet

Dømt etter uhell med TV-skute

Skipperen på skøyten «Hardsjø» er nå promilledømt etter en grunnstøting ved Austevoll i fjor. «Hardsjø» var en av båtene som ble benyttet under innspillingen av TV-serien «Norskekysten».  

Tidligere stortingsrepresentant og Redningsselskap-president Magnus Stangeland lånte ut skøyten til innspillingen av TV-serien, men det var dagen etter at filmingen var avsluttet at skøyten gikk på land ved Austevoll. Ingen personer kom til skade, men båten tok inn mye vann.
 
Stangeland selv var ikke ombord på skøyten da den gikk fra Hjellestad tidlig om morgenen lørdag 14. august i fjor. Skipperen hadde festet solid om natten og hadde bedt en fetter om å komme til Hjellestad for å hjelpe til med å få båten over til hjemmehavnen. Underveis skal skipperen ha gått i maskinrommet - mens fetteren sovnet ved roret. 
 
Nordhordland tingrett slår fast at skipperen hadde en promille på rundt 1,5 da båten gikk på grunn, og at han var å regne som båtfører selv om det var en annen mann som sto til rors. For dette dømmes skipperen til 30 dagers betinget fengsel og en bot på 30.000 kroner, skriver Bergens Tidende.
 
Skipperens argumentasjon om at han så på seg selv som en passasjer på turen til Austevoll ble ikke akseptert av retten. «Dette står i motsetning til tiltaltes umiddelbare forklaring til politiet», heter det i dommen, som understreker at heller ikke politifolkene som kom til ulykkesstedet var i tvil om at skipperen var ansvarlig for båten.
 
I følge avisen vurderer skipperen å anke dommen. 
 
«Hardsjø» fikk skader for vel to millioner kroner og er ennå under reparasjon.
 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen