Søk i arkivet

Snekkeporten til båtlivet

Det meste er mulig for den som virkelig vil. Sondre Langesæter Helgesen sitter i rullestol, men ingeniørstudenten har slett ikke gitt opp båtlivet.    

Etter en stupeulykke da han var 16 år gammel havnet ungutten fra Øystese i Hardanger i rullestol. Men Sondre har vært i båt hele livet, og mener at han nå har funnet den perfekte båtløsningen.
 
I høst var Båtliv til stede da Sondre overtok sin flunkende nye Storsjö 720 Open - med en helt spesiell konstruksjonsdetalj: En 80 centimeter bred, spesialdesignet sideport. 
 
- Jeg liker fart, men en slik snekke er nok det mest praktiske for mitt formål, sier Sondre. 
 
Og selv om dette kun er Sondres andre tur i båten, og selv om han ikke har full styrke i armene, viser 24-åringen båthåndteringskompetanse som tyder på lang erfaring.
 
Med på den lille turen er familie og venner, og plassen er god i den brede svenske plastsekken. Båten er også svært stabil, den krenger nesten ikke når Sondre skal i land med den tunge elektriske rullestolen. 
 
Vel inne ved marinaen åpnes sideporten, en kryssfinerplate legges mellom dørk og kai og Sondre kjører ut av båten uten problemer. 
 
- Vi skal få laget til en litt mer elegant løsning enn denne platen, men sideporten fungerer fint, oppsummerer båteieren, som nå endelig er på endelig er på sjøen igjen, som skipper på egen båt.
 
Les mer om Sondre Langesæter Helgesen og hans nye båt i Båtliv nummer 1/2014.
 
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen