Søk i arkivet

Sommertokt 2019Pusser opp svensk skjønnhet i Arendal

Se video av spissgatter i mahogni, som er under oppussing.

I Arendal treffer vi musiker og trebåtbygger Tor Elgvin i Båtreppen. Han pusser opp en spissgatter som ble bygget i honduras mahogni 1938.

–Jeg har restaurert båten i vinter. Da har jeg pusset ned skroget og byttet dekket, forteller Elgvin når vi svinger innom for å ta den lakkerte skjønnheten i nærmere øyensyn. (Se video)

Han tok for tre år siden over Båtreppen etter Alf Arnesen som har drevet bedriften siden starten på 80-tallet.
– Han var en av de siste gjenværende trebåtbyggerne som startet eget verksted for reparasjon og rehabilitering av trebåter på 80-tallet. Nå er det jeg som har tatt over etter Alf som er blitt over 80 år, sier Elgvin.


Nå har han brukt tre år på å lære seg faget og har gått i lære hos Arnesen. Men det er ikke snekker eller båtbygger han egentlig er.

– Det jeg har levd av inntil for få år siden er musikk. Jeg har spilt i pianobarer land og strand rundt, men jeg har alltid hatt stor båtinteresse og når denne muligheten kom så grep jeg den, sier han.

C. G. Pettersson (1876-1953) var en av Sveriges fremste båtkonstruktører, og bidragsyter til den svenske motorbåtens fødsel. Har trolig konstruert over 5.000 båter, både motorbåter, seilbåter og større båter. Konstruerte over 70 båter i året på det meste.

(Video av Jørn E. Kaalstad.)

 

 

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen