Søk i arkivet

NY DAYCRUISER FRA FINLAND: Yamarin 88 DC er produsentens nye flaggskip.
NY DAYCRUISER FRA FINLAND: Yamarin 88 DC er produsentens nye flaggskip. Foto:

Hett marked for finske småbåter

Den varme sommeren satt fart i båtsalget i Finland i fjor, og Norge er det nest største eksportmarkedet for finske båter.

Finland har en livskraftig båtbransje, som teller 3500 medarbeidere og i fjor omsatte for 5,3 milliarder kroner (542 millioner euro), ifølge Finnboat.

I 2018 hadde den finske båtbransjen et godt år med salgsvekst på hjemmemarkedet og stabil eksport. Norge er det nest største eksportmarkedet for finsk båtbransje, og i fjor vokste eksporten hit med 5,4 prosent til 51,3 millioner euro (ca 500 millioner kroner). Kjente finske båter på det norske markedet er Yamarin, Bella, Buster, Finnmaster, Targa og Swan, for å nevne noen.

Finnene ser lyst på fremtiden, og 55 prosent av bransjens aktører tror på vekst i salget i år, ifølge en undersøkelse Finnboat har foretatt blant 124 medlemsbedrifter.

 

 

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen