Søk i arkivet

Båter i Paris

De siste dagene har store og små båter passert gjennom gatene i Paris. Se film.

Paris, Frankrike

Denne helgen åpner Paris Boat Show i sentrum av storbyen. Franskmennene elsker alt som har med sjøen å gjøre, og utstillingen er en publikumsvinner med nær en kvart million besøkende hvert år. Salon Nautique, som utstillingen heter her, er den tredje største i Frankrike, kun slått av en bilutstilling og en landbruksutstilling.

Utstillingen finner sted på Parc des Exposition ved Porte de Versailles. Frankrike er et ledende båtbyggerland i Europa, og her lanserer Beneteau, Jeanneau, Dufour og andre store aktører sine nyheter. Fransk økonomi har gått trått de siste årene, og i 2012 og 2013 falt salget av franske båter med 11-12 prosent. I år noterer imidlertid fransk båtbransje seg for en oppgang på tre prosent, og det er det amerikanske markedet som står for veksten.

70 prosent av fransk båtproduksjon går nå til eksport. Også i år lanseres flere nyheter i Paris, og vi er på plass for å rapportere hjem.


Filmen er på fransk, men verdt å se. Imponerende å få store katamaraner gjennom trange gater, og unedr lave broer.

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen