Zaborowski tilbake i Offshore1

Båtlivs motorekspert og offshore-pilot, Christian Zaborowski, er tilbake i Klasse-1 sirkuset.

Publisert

For to timer siden ble det offentligjort at Christian Zaborowski skal kjøre gamle Jotun båten sammen med tidligere teamkamareat, Jørn Tandberg. Båten blir i år sponset av Velmax, som er et selskap heleiet av Jørn Tandberg. Christian Zaborowski har kjørt flere sesonger sammen med Tandberg, både i pro-vee og som pilot i Jotunbåten. De har flere pallplasseringer sammen, og toppet listen med å vinne VM-runden i Arendal for tre år siden.

Christian Zaborowski skal fungere som pilot og mekaniker, og han sier dette teamet vil kjøre på lavbudsjett løsninger, men uten at det skal gå ut over insatsen. Første løp sammen er åpningen på VM i Qatar 23-25 april. Christian Zaborowski sier han blir godt backet opp av sin nåværende arbeidsplass Vollen slipp, hvor han jobber som mekaniker. Tandberg og Zaborowski blir det enste helnorske teamet i Offshore klasse-1. Pål Virik Nilsen fra Sandefjord kjører for australske Maritimo. han og team-kamerat Tom Berry-Cotter er Offshore-1 yngste mannskap.

Det har lenge vært uklart hvem som skulle kjøre sesongen sammen med Tandberg. I fjor hadde Stavangermannen Inge Brigt Aarbakke en gjestevisitt i førerstolen. Det bragte han en EM-tittel, og to rundeseire i VM. 

Powered by Labrador CMS