Zabo-racing klar for Arendal

Det skrues, lakkes og finpusses i lokalene på Slemmestad om dagen. Zabo-racing er straks klar med sin ”nye” Offshore-1 båt. Mest spent av alle er throttleman Christian Zaborowski foran premieren i Arendal om fjorten dager.

Publisert

Båten fikk de nærmest i gave fra Victory-teamet i Dubai. De hadde sansen for måten det lille teamet fra Asker bet seg fast  sporten de liker mer enn noe annet. Dette har alltid vært forbundet med høys sigarføring og mange penger. Zabo-racing driver på med høy grad av frivillighet og gode hjelpere. Av og til gir det gevinst i form av rike ørken-onkler.

- Hva har dere gjort med båten for å få den til å passe deres oppsett Christian Zaborowski?  

- Alt, er for så vidt nytt. Vi tok vel egentlig over et skall av en båt, og har et helt nytt motoroppsett med to Mercury racing maskiner 1075 SCi V8-motorer, girkasse og drivsystemer. I og med at reglene nå er forandret, har man satt inn elektroniske styringsenheter som gir like forhold for alle.

-Hele båten er slipt ned, og Emiratenes flagg er selvsagt byttet ut med et kledeligere norsk over store deler av dekk og Cockpit, sier

Zaborowski. Som også kaller båten for ”Black Beatuy”.

Nå venter de bare på å få den nye trekkvognen med verksted og boenhet til Norge fra Amerika. Dette er en spesialbygd trailer for nettopp båtrace, og ble tidligere eiet av Qatar-teamet, og ble brukt da de kjørte i den amerikanske offshoreserien. Denne traileren skal også males i Zabo-farger, så det blir rimelig trangt med tid for det lille teamet.

Båt og mannskap debuterer helgen 15-17. juli i Arendal. Da skal Pilot Ugur Isik og Christian Zaborowski kjøre for seier. De får selvsagt konkurranse fra gutta i Victory, men også Jørn Tandberg og Kolbjørn ”bonden” Selmer kan kjøre inn til seier på en god dag. Det har det andre norske Welmax-teamet vist et par ganger tidligere nettopp i Arendal.

-Nå kan vi i hvert fall ikke skylde på båten om ikke tingene går vår vei, mener Zaborowski.

Powered by Labrador CMS