Ypperste luksus på Boot

Vi har besøkte luksusbåten Ferretti 750 på Boot, og kan fastslå at drømmene er blitt litt billigere.

Publisert

Boot, Düsseldorf

Krisenyehetene fra Italia virker fjerne i hall 6 på Boot i Düsseldorf. Her ligger luksusyachtene på rekke og rad, Azimut, Acico Yachts, Fairline, Princess, Riva og selvsagt Ferretti, den italienske kongen av luksusbåter, som nylig ble solgt til Kina.

Store luksusbåter er et varemerke for Boot-messen, og messeledelsen har samlet 40 utstillere i luksushallen, selv om luksusmarkedet er i hardt vær for tiden. Her er vi en i verden av skinnende båter, elegante stands og velpleiede kvinner.

Les også: Nyhet med vinger

26 millioner

Båtliv ble geleidet om bord i Ferretti 750 av Claudia Duijn fra den nederlandske forhandleren Lengers Yachts.  Listeprisen for denne 22,9 meter (75 fot) lange båten er 26 millioner kroner (3,4 millioner euro), men nå kan du få med utstyr for 3,4 millioner kroner på kjøpet, og enda få et lite avslag på listeprisen.

Claudia Duijn kan fortelle at interiøret uttrykker siste trend i farger og stil. Basisfargen er Ferretti Cream. Dørken er i bleket eik og treverket for øvrig i lys valnøtt. Stoler og sofaer er hvite, og listefargene heter ifølge Duijn taup, og minner om sjokoladefarge.

Skip

Ferretti 750 er i skjæringen mellom en stor flybridgebåt og et lite skip. Akterdekket rommer en elegant utendørssalong. Flybridgen er et skipsdekk med salong, styreposisjon, soldekk og grill og kjøleskap. Framdriften besørges av to MTU V 10-maskiner på 1623 hestekrefter.

Ferretti 750 kan leveres med seks kabiner og fem bad. Masterkabinen (rederlugaren) er stor og flott med såkalt walk-in-closet garderobe, store enveis vinduer som gir flott utsikt til begge sider, og et herlig bad, som er Duijns favorittsted i båten.

Så spørs det om kjøperne finnes der ute i hallene på Boot i Düsseldorf, eller om de nye kinesiske eierne av Ferretti vil se seg om etter nye markeder i fremtiden.

Les også: Riva og Ferretti solgt til Kina

Powered by Labrador CMS