Yacht mot pirater

Mangemilliardæren Roman Abromovic bygger seg en yacht med forsvar mot innkommende raketter. Til tross for hemmelighets-kremmeriet florerer fakta og tegninger på nettet.

Publisert

Prisen for den nye superyachten skal ligge i overkant av to milliarder kroner. Til tross for hemmelighetskremeriet har britiske Daily Mail (Mail Online) samlet detaljer om utrustningen, og tegninger har også begynt å florere på nettet.

Britiske Daily Mail viser den 550 fot store båten i profil opp mot slagskipet Bismarck på 823 fot.

På utstyrslista til nye yachten til Abromovic er en skuddsikker båt, inkludert vinduer og eierens kabin. En radar skal gi mannskapet mulighet til å endre kurs om det oppdages rakettangrep mot båten. Skulle det likevel vise seg at det er Game Over, har båten en gul rømningsubåt som kan dykke ned til 50 meter. Alternativt har båten landingsplass for to helikoptre.

Det spekuleres at yachten skal brukes ned til fotball-VM i Sør-Afrika i 2010, og den skal da være godt forberedt mot eventuelle forsøk på piratangrep.

Båten til Abromovic er ikke den første med forsvarsinstallasjoner.

Eksempelvis hadde Saddam Husseins 277 fots store yacht rakettforsvarssystem, og en 482 fots yacht i Saudi-Arabia er forberedt for å ta med raketter.

Powered by Labrador CMS