Yacht for utstyrsfreaken

Det aller meste du kan tenke deg av ekstrastyr i en båt har fått plass i Four Winns V458, men den enorme badeplattformen tar oppmerksomheten.

Publisert

Miami Boat Show 2007. Roland Nilsen kommer over båten med uvanlig stort utstyrsnivå og faller pladask for den. Normalt sender ikke Four Winns noen av de ti første båtene ut av Statene. Roland Nilsen klarte prestasjonen å få båt nummer to i produksjonsrekken over Atlanteren, til Norge.

Det første vi legger merke til når vi ser Four Winns 458 til kai i Risør, er akterenden, med en gigantisk badeplattform. Den er så stor at vi nesten ikke tror våre egne øyne. Badeplattformen kan senkes ned i vannet, og er beregnet til vannscooter. Når man er ferdig med å kjøre legger man bare til, over halve plattformen, som løfter vannscooteren opp.  Badeplattformen er stor nok for et helt langbord. Vi løfter den ene luka som skjuler en elektrisk grill, klar til bruk!

Bedagelig

Utsikten fra buesalongen akter i båten kan man ikke klage på, ikke støynivået heller, som er helt akseptabel til tross for at vi sitter på 870 hestekrefter i fullt arbeid.

En stor flatskjerm heises opp fra seksjonen foran oss og vi kan se film, med upåklagelig god lydkvalitet fra et surroundanlegg med stor subwoofer.  Under flatskjermen er det kjøleskap og fryseboks for isbiter. For kaldt? Eller for varmt? Denne delen av salongen får ønsket romtemperatur fra en av de tre varmepumpene om bord.

Sjeldent ser vi så gjennomtenkte førerplasser som i denne båten. Setet til føreren justeres med elektriske motorer.  Instrumentpanelet er oversiktlig og føreren har kontroll med Volvo Penta IPS 600-drev og en joystick for finmanøvrering. Instrumentpanelet er også utstyrt med to 12-tommers plottere fra Raymarine. Det er vel unødvendig å si at plotteren er tilkoblet både radar, autopilot og ekkolodd.

Gjennomført

Vi tar båten ut på en prøvetur, spent på hvordan den store badeplattformen påvirker kjøringen. Båten går som en perfeksjonert 50-foter, med myndighet. Skarpe svinger og full gass, det merkes ikke engang at badeplattformens er der. Båtliv var så heldige at vi også fikk prøve den i bølger med litt størrelse, noe den 15 meter lange båten også taklet med eleganse. Den store badeplattformen merket vi ikke engang.

Store vindusflater er også med og bidrar til den positive kjøreopplevelsen med panoramautsikt. Et stort pluss er den mørke overflaten på dashbordet, som ikke reflekterer i vindusflaten. Dette er faktisk standard i alle båtene fra Four Winns.

 

Føreren har også mulighet til å styre hva som skal spilles av musikk. Nyeste maritime CD-spiller fra Sony er montert, med egen plugg for MP3-spilleren.

Trenger ikke sertifikat

Selv om denne båten måler 15,3 meter over vannlinjen, kreves det ikke kystskippersertifikat for å føre den. Den ekstra badeplattformen er påskrudd og utgjør ikke en del av skroget.

Four Winns V458 er en modell som er helt ny på markedet, og har en utseende som man må venne seg til og som kanskje ikke alle vil falle for.

– Hvorfor falt du for akkurat denne båten, Roland Nilsen?

– Det store utstyrsnivået, og at det er en skikkelig entertainment-båt. Den har jo alt, forklarer han.

Four Winns V485

Lengde: 14,94 meter

Bredde: 4,27 meter

Dybde: 1,09 meter

Motor: 2xVP 600 IPS

Motorstørrelse: 870 hk

Vekt: 13,6 tonn

Soveplasser: 6

Maks fart: 37 knop

Pris: 4,5 Mill.

Powered by Labrador CMS