XO=Finsk flytende Ferrari

XO 240 er og blir en rå kjøremaskin for sofistikert båtkjøper. Det er ikke lenger nytt å forene aluminium og glassfiber, men få klarer å skape det finske XO Boats har klart med denne båten.Båtliv 9/10

Publisert Sist oppdatert

Sammenligninger med Ferrari kan alltid bli litt søkt, men det er få båter vi har kjørt som kan måle seg med den vanvittige akselerasjonen og trygge lekenheten som denne båten faktisk gir. Men som på andre supermaskiner er det løsninger vi bare ler av og spør hvor i h... var designeren da han kom opp med denne idéen? Dette skal vi garantert komme tilbake til.

Når man setter seg i en forholdsvis liten og lett båt med 250 hk på hekken, så forventer man at dette røsker når vi drar på. Her ble opplevelsen til et skikkelig kick. Båten formelig tok av, men på en trygg måte, og jeg kan ikke annet enn å sammenligne dette med opplevelsre jeg har hatt i sportsbil. Seteryggen stod i veien for tyngdekraften, og godt var det. 

At Yamaha lager gode motorer for tiden, får vel også ta litt av æren for totalinntrykket av denne prøvekjøringen. Ofte opplever vi moderne firetakts-motorer som litt akselerasjonstreige før motormassen får satt seg i bevegelse, men her kjørte vi med samme aktive kjørestil som vi gjør med Evinrudes lettere totaktsmotorer. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS