VM og EM sølv

Norske seilere sikret seg i helgen edelt metall i store mesterskap

Publisert Sist oppdatert

VM i Laser for seilere under 21 år og juniormesterskapet i 29er ble avsluttet igår, med norske medaljer i begge. Tvillingbrødrene Tomas og Mads Mathisen fra Risør vant NM sist helg og dro rett tl Polen og Eurosafs junior EM. Her seilte de en jevn og god serie med tre seire, fire 2. plasser og tre 3. plasser, noe som resulerte i en sterk 2. plass til slutt etter å ha iigget på 3. plass før siste dags seilaser.

Resultater fra junior EM her

I VM for Laser U21 har Hermann Tomasgaard kjempet i tet gjennom hele regattaen og lå helt til det siste an til gullmedalje. I den aller sist seilasen lyktes det imidlertid engelske Lorenzo Brando Chiavarini å trekke nordmannen ned til sin dårligste plassering i regattaen, og med 22 plass mot Tomasgaards 25, sikret den britiske seileren mesterskapet med to poengs margin.

Tomasgaard sto likevel for sin beste prestasjon denne sesongen og 2. plassen i et felt på 104 seilere bekrefter at han kommer til å ha et ord med i laget når OL bilettene skal deles ut i 2016. Norge har idag fire nokså jevngode seilere i Laser både på herre- og damesiden og det er håp om at disse skal inspirere og trekke hverandre til videre fremgang.

Resulater fra Laser VM U21 gutter og jenter