En liten stor verdensnyhet fra Ryds
En liten stor verdensnyhet fra Ryds
En liten stor verdensnyhet fra Ryds
En liten stor verdensnyhet fra Ryds

En liten stor verdensnyhet fra Ryds

Den kom like overraskende på utstillerne som på oss. Svenske Ryds lanserte en flunkende nye prototyp, som garantert kommer til å bli lagt merke til blant småbåtentusiaster. Den ultimate hyttebåt?

Publisert Sist oppdatert

Et uventet møte med en liten tøffing. Slik kan vi lett oppsummere vårt møte med Ryds nye prototypbåt som ble vist for første gang her på Hanseboot i Tyskland. Båten var så fersk at når vi henvendte oss til utstillerne på Ryds-standen, kunne de ikke gi oss flere opplysninger enn at den hadde dukket opp som en liten bombe også for de. Ingen brosjyrer, ingen faktainformasjon forelå enda.

Vi tok oss så til rette og kunne raskt konstatere at dette kan bli en salgsvinner for Rydsverftet, som har for tradisjon for og hele tiden skape nye ting med sine velprøvde skrog. Dette er ikke først gang man prøver seg på en liten cabinbåt. Tidligere har de fremstått noe klumpete, nå har de strekt vannlinjen litt og harmonsiert det hele mer.

Få de siste båtnyhetene på e-post hver fredag. Meld deg på Båtlivs nyhetsbrev

Ryds 490 FCI representerer noe helt nytt fra dette verftet. Her får vi en hybrid mellom walkarounbåtens tøffe utseende, med hardtopbåtens åpne dobbelkøye helt foran.

Hele ” det åpne styrhuset” er forskjøvet litt mot babord side for å gi plass til et dollbord på styrbord side. Slik kommer man seg fint frem mot fordekket. I tillegg er det en luke opp til fordekket. I god Rydstradisjon er det høye gode fribord innvendig. Dette gjør den til en trygg familiebåt. Med en liten kalesje over styreposisjonen kan man sitte tørt og fint hvis det blåser opp. Båten egner seg nok også godt for fritidsfiskeren, for det var et stor og åpent akterdekk.  Ingen kunne si noe om prisen, men erfaringsmessig er Ryds veldig konkurransedyktig på pris. Vi klarte likevel å snoke oss frem til en cirkapris på 89 000 svenske kroner.