Targa 58 - plan for hoveddekk
Targa 58
Squadron 65 - bad
Squadron 65
Squadron
Squadron 41
Kabinen i Squadron 41
Smart badeplattformløsning på Squadron 41
Squadron 41
Fairline med et lite nyhetsskred av store båter
Targa 58 Gran Turismo (Squadron 65 over)
Fairline med et lite nyhetsskred av store båter

Fairline med et lite nyhetsskred av store båter

Fairline Squadron 65, Fairline Squadron 41 og Fairline Targa 58 Gran Turismo – med disse tre norgesaktuelle nyhetene skulle man tro at verdensøkonomien er på vei mot en bølgetopp igjen.

Publisert Sist oppdatert

Salgssjef Egil Mathisen i Stavanger Marinesenter sier til Båtliv at alle disse tre båtene er aktuell for det norske markedet.

Stavanger Marinesenter har allerede lagt ut båtene for salg på på Finn Fram til i fjor var Fairline-avdelingen i Tønsberg den fjerde største i verden, men avtalen sagt opp. Nå har Stavanger Marinesenter tatt over, og vi ser stadig flere tunge båtimportører i oljebyen, med Johs Lunde som også har flere store produsenter i portofølgen.

Squadron 65

Fairline Squadron 65 vises i disse dager på Southampton boatshow som varer frem til 20. september. Den norske importøren mener båten kommer til bli en like stor suksess som bestselgeren Squadron 55. Men stor båt koster, og Fairline er heller ikke et merke som fokuserer på lavest mulig pris. Fairline Squadron 65 har en prislapp på 17 millioner kroner.

Båten har soveplasser for åtte personer og sitteplasser for 12. Motorisert med 2200 hestekrefter  skal den ha en maksfart på 35 knop.

Squadron 65 har en stor flybridge med spisegruppe og solsenger. Akter har den en enorm senkbar badeplattform med plass til en liten ekstrabåt eller vannscooter i garasjen.  Badet er luksuriøst utført og kabinene er lyse og moderne. Hovedkabinen har en enorm dobbelkøye og har tilsynelatende masse skapplass bak de speilbelagte skyvedørene. TV og iPod-tilkobling hører selvfølgelig med.

Salongen har en stor sittegruppe. Noe som overrasker i denne nye båten er det mørke treverket som setter sitt preg i salongen og byssa, men det er jo også typisk britisk. Salongen har også en enorm flatskjerm til disposisjon.

Gran Turismo

Targa 58 Gran Turismo er det foreløpig få bilder fra, men ut fra plantegningene er det en større sittegruppe med en u-sofa på akterdekket og en salong med bysse inne på hoveddekket. Båten har tre kabiner, to med dobbelkøyer og en med to enkeltkøyer. Til denne båten har vi ikke fått oppgitt pris, den står oppgitt på Finn med en pris på én krone. 58-foteren står oppført motorisert med en Volvo D12, noe vi gleder oss til å høre mer om.

Minstemann

Squadron 41 er det heller ikke så mange bilder av ennå, men som sin storebror er det også her stor flybridge. På hoveddekket har den en moderne salong med usofa og en forhøyet førerposisjon. Badeplattformen er delvis senkbar slik at man enkelt kan heise opp jolla eller vannscooteren. Også her har de klart å få plass til tre sovekabiner, forkabinen med dobbelkøye. Prisen på denne båten er fra fire millioner kroner.