Det planlegges også en 8,5-meter.
Varm sjokolade i Düsseldorf
Varm sjokolade i Düsseldorf
Vannjet har normalt en naturlig fartsbegrensning på rundt 50 knop. Det hevdes likevel at denne båten kanskje kan klare 60.
Varm sjokolade i Düsseldorf
Varm sjokolade i Düsseldorf
Varm sjokolade i Düsseldorf
Varm sjokolade i Düsseldorf
Varm sjokolade i Düsseldorf

Varm sjokolade i Düsseldorf

430 kilo tunge Hot Chocolate  hevdes å klare opp mot 60 knop med vannjet.

Publisert Sist oppdatert

Düsseldorf, Tyskland: På messa kommer vi over standen til Feller Yachting som har spesialisert seg på små speedbåter med stabiliserende pontong. De har stilt ut Dynamax Hot Chocolate 5.45, som mildt sagt er iøyefallende. Ved første øyekast ser det ut som en RIB, med pontongene helt akter på skrogsidene. Med sitt spesielle trimaran-aktige design får den minimal vannmotstand.

» Se vår bildespesial!

Vanskelig prøvetur

Ioannis Remoundos i Feller Yachting forteller at de så vidt har fått båten ferdig til messen.

– Vi rakk så vidt en prøvetur, men var ikke heldig med været. Det var kaldt og mye bølger, forteller han til Båtliv.

– Til tross for disse forholdene klarte vi 50 knop. Under gode forhold tror jeg derfor båten kan klare opp mot 60 knop, hevder han.

Båten som ikke er lenger enn 5,45 meter, eller 17,8 fot, er motorisert med en Weber MPE 750 med turbo og vannjet.

Sportslig

Dette er en båt bygd for en ting; fartsopplevelsen. Den er enkelt med sportslig innredet med plass til fører og en til ved siden. Gasspaken er formet som girspaken i en bil og man får mer en bilfølelse enn den båtfølelsen når man titter opp i båten. Vindskjermen er et lite plexirglass som stikker bare noen centimeter opp. Det eneste som finnes på instrumentpanelet er en 10,4 tommers trykksensitiv skjerm.

Feller Yachting har fra før av Hot Chocolate P1, en tilsvarende båt som er 15 centimeter kortere, men med utenbords. Med 60 hesters Mercury fra 1998 klarte den 38 knop. I tillegg jobbes det nå med enda en ny båt fra Feller Yachting. Den blir hetende Smoke 8.50, og som navnet tilsier blir den 8,5 meter og med plass til fem om bord.

Spesifikasjoner:

Lengde: 5,45 meter

Bredde: 1,85 meter

Dyptgående: 0,26 meter

Vekt: 430 kg

Sitteplasser: 2

Motor: Weber MPE 750