Askeladden Commuter 11 var nominert, men nådde ikke helt opp til seier.
Windy og Marex ble årets båt

Windy og Marex ble årets båt

Både Marex og Windy stakk av med seieren i sin kategori da årets båt ble kåret i verdens største innendørs båtmesse i Düsseldorf lørdag kveld.

Publisert Sist oppdatert
Dim: 238x150px Description: Notes:
Dim: 512x276px Description: Notes:
Dim: 512x324px Description: Notes:
Dim: 600x395px Description: Notes:

Düsseldorf, Tyskland:

De norske båtene markerer seg sterkt i Europa. Av fem kategorier for motorbåter kommer to av vinnerne fra Norge. Marex vant blant motorbåter over 30 fot og Windy deler seieren med Ferretti blant motorbåter opptil 50 fot.

Tilbake som vinnerbåt

Windy 44 Chinook ble premierevist i Düsseldorf for et år siden, og allerede da høstet den oppmerksomhet med sin miljøsatsning. Windy-eier Trygve Hegnar og direktør Knut Heiberg Andersen var selv til stede, og la ikke skjul på at dette var Windys framtid.

– Dette er båten vi skal vinne Europa med, sa Heiberg Andersen. Et år etter kan han altså ta med seg den gjeve prisen til Norge.

Verdt å vente på

Marex 370 skulle egentlig vært med på Sjøen for Alle i Lillestrøm i fjor. Den rakk med nød og neppe Båter i Sjøen i Sandvika et halvt seinere, men da også som en av båtmessas store attraksjoner. Den norske produsentens båtkonsept imponerte også presse fra båtblader i hele Europa. Marex 370 Family Cruicer AC er trolig en av de minst overraskende vinnerne i Düsseldorf, og det er en bragd i seg selv.

Gjentagelse

Også i fjor klarte to norske båter prestasjonen å ta hver sin andreplass under kåringen av årets motorbåter i Düsseldorf. Den gang var det fire kategorier. De norske båtene var representert to av dem, og vant i begge. Goldfish 30 vant i klassen for motorbåter under 30 fot, og som om ikke det var nok tok Hydrolift 27 andreplassen.

I klassen for båter under 40 fot vant Fjord 40 Open.

Journalister fra en rekke ledende europeiske båtblader er med i juryen som kårer årets båt i verdens største innendørs båtmesse. Blant båtbladene som sitter i juryen er Boote fra Tyskland, Båtnytt fra Sverige og norske Båtliv med redaksjonssjef Frode Pedersen.

Vinnerne

Bavaria – vinneren i båter under 30 fot

Tyske Bavaria 30 Sport HT er identisk med sportsmodellen under dekk, men utvendig skiller den seg ut. Den har fått hardtop med store vindusflater og et stort elektronisk soltak som gir mulighet til å nyte sola. Hardtoputgaven var ny i fjor og den tyske produsenten kan skilte med rimelige båter, noe som trolig også bidro til seieren i Düsseldorf.

De andre nominerte i samme kategori var:

Frauscher 909 Benaco


Sessa Key Largo 24


Jeanneau Merry Fisher 815


Bénéteau Monte Carlo 27


Marex – vinneren i båter under 40 fot

Norske Marex 370 Family Cruicer AC er første akterkabinbåt som lanseres i Europa på over ti år, og båten ble straks etter lansering omtalt som banebrytende. Grunntanken til den norske produsenten har vært å lage en båt det er lett å bevege seg rundt i, med plass til en stor familie som har  lyst på to separate kabiner, samt en liten ekstralugar – og det har de klart.

De andre nominerte i samme kategori var:

Absolute 40


Askeladden Commuter 11


Bénéteau Monte Carlo 32


Sealine SC 35
 
 


Windy – deler seieren med Ferretti i båter opptil 50 fot


I tillegg til å være en kjøremaskin er Windy 44 Chinook den norske produsentens store miljøprosjekt. I denne vakumstøpte båten finnes det ikke en flis fra regnskogen. Båten fremstår som en lys og veldesignet båt, både inne og ute.

Windy deler seieren med Ferretti 470.

De andre nominerte i samme kategori var:

Absolute 43


Sealine SC 47


Sessa C 43
 
 


Mochi Dolphin – vinner i båter over 50 fot


Den klassiske Lobster Boat-inspirerte Dolphin 54 har fått en solid flybridge og blitt Fly. Yachten har tre store lugarer og stor salong.

De andre nominerte i samme kategori var:

Azimut 58
Over

Itama SeventyFive


Pershing 64


Sunseeker Manhattan 70
 
 


Linssen – vinner i spesialklasse


I høst testet Båtliv Linssen Grand Sturdy 40.9. Båten imponerte med solid stålkonstruksjon, høy bokomfort og lavt støynivå som gir en helt ny dimensjon av motorbåtlivet.

De andre nominerte i samme kategori var:

Pinasse 46


Nordic Cruiser


Conrad Classic 58


Vri-Jon Classic 42