SEILmagasinets og Seilas' redaktør Morten Jensen (t.v) med quizvinner og Match 35- eier Morten Christensen nærmest i bildet.
Forsikringsgjengen fra Atlantica m.flere samlet seg i hjørnet.
Damene på Zum Schiffchen hadde nok å gjøre lørdag kveld.
Innenfor inngansdøra møtes gjestene av et glassmaleri.
Skipperstua med eget skip i taket.
Maten er servert og alle er fornøyde.
Morten Christensen fra Ræingen vant quizen til Båtliv og fikk turen og griseknokkelen gratis.
Glade, blåkledde servitører med lokal dialekt og lun humør.
Normar-gjengen til høyre.
Brauerei zum Schiffchen i Hafenstrasse 5, anno 2012.

Messemiddag på historisk bryggeri

Når båtbransjen samles til middag i Düsseldorf er Brauerei zum Schiffchen i gamlebyen det naturlige valget.

Publisert Sist oppdatert

GUT GESMÄCKT: Båtfolket koste seg på spisestedet som på norsk oversettes til «De små båters bryggeri». Alle foto: Linn Krogh Hansen.

Tradisjonen tro samlet store deler av den norske båtbransjen seg på «Brauerei zum Schiffchen» i Altstadt Düsseldorf under åpningsdagen for Boot-messen.

Griseknokkel til alle

Grillet svineknokkel er ikke hverdagskost for nordmenn. Men skal man velge en typisk Düsseldorf-spesialitet, er det ikke mulig å komme unna grillet svineknokkel med stekte poteter og sauerkraut.

– Mon tro hvilken av bena dette er, fleipes det ved bordet, mens de blåkledde servitørene  etter beste evne forsøker å ta i mot nye ølbestillinger samtidig som de forsyner glade nordmenn med grillet griseknokkel.

Tallerkenen består ganske enkelt av en, stor grillet stek med bein stikkende ut, pent dandert med poteter og det vi på norsk kaller surkål. Øl og et par snaps hører også med i menyen.

Napoleons eget hjørne

Brauerei zum Schiffchen er med sine 380 års historie byens eldste restaurant, og omtales for første gang offisielt  i 1628. Etter at Napoleon og hans folk var innom her etter en seier og drakk øl i 1811 har hjørnet der han satt fått navnet «Napoleons hjørnet».

Bryggeriet og verthuset i Havenstrasse 5 ble etterhvert så populært at det måtte utvides i 1893. Vertshuset har også vært ødelagt flere ganger, først i 1794, og så under Andre verdenskrig i 1944. I dag er den kombinerte bryggeriet og restauranten blant gamlebyens største attraksjoner.

Det tradisjonelle og rustikke restaurantlokalet er delt inn i flere seksjoner, med blant annet en egen skipperstue med et stort modellskip hengende under den buede taket. Her er det godt med plass. Men denne dagen er restauranten fyllt til randen av glade norske båtfolk og andre tilreisende turister.