Windy Zonda verdenslansert i Arendal

En av årets store båtnyheter fikk sin verdenslansering i dag, i sin egen hjemmehavn i Arendal. Se de første bildene av båten.

Publisert

Knut Heiberg Andersen fortalte allerede i januar at dettte trolig er en av de vakreste båtene Hans Jørgen Johnsen noen gang har laget, og det bare snaue halvåret etter lanseringen av Røkkes svarte tender som er blitt kjent verden over. Dagen før lanseringen snakket vi med Karl Audun Skretteberg, som var strålende fornøy etter første første prøvetur på vannet.

– Dette er en båt som er ganske mye tilbake fra de røttene vi kommer fra, en båt med gamle tradisjoner fra det vi har holdt på med i 45 år, sier Knut Heiberg Andersen. Han legger til at mange sikkert vil tro at dette har vært et enkelt prosjekt.

– Men det har tatt mange år, og har vært et mer omfattende prosjekt enn det vi hadde trodd. Det skyldes at   det skal ses tidsriktig ut med bruk av riktige materialer. Vi er kjempefornøyd med båten, sier Heiberg Andersen.

Windy Zonda som båten har sine likheter med sportsbilen Pagani Zonda, og der har den hentet navnet fra også. Dette er en av de råeste sportsbilene verden har sett. Vi i Båtliv lar tankene like mye gå tilkake til gamle amerikanske muskelbiler og de litt kantete slanke miami-vice båtene fra tidlig åttitall, ispedd en liten dæsj med Windy Junior . Selv om navnet denne gang er hentet fra en sportsbil, har det også noe med vind å gjøre. Zonda er den varme fønvinden som blåser ned fra Andesfjellene i Argentina.

Båten er  stor og åpen, og sitteplassene er godt skjermet. Kalesjen er godt stuet bort og kan enkelt settes opp om sommeren mot all formodning skulle bli som i fjor. Båten utmerker seg med stor badeplattform og solseng før man kommer til sittegruppen. Førerplassen gir et inntrykk av å være oversiktlig, og nede i kabinen er det dobbelkøye, bad og en liten bysse med enkle kokemuligheter og praktiske skuffer for bestikk.

Powered by Labrador CMS