Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Windy er ”back to the future”

Zonda heter vårens Windynyhet. Her spiller man på mange strenger, og assosiasjoner både til klassiske sportsbåter og råe sportsbiler blir tatt godt i mot av Windyfolkene.

Publisert

 Lanseringen av Windy 31 Zonda er planlagt til våren 2011.

-Jeg tror det er en av de vakreste båtene Hans Jørgen Johnsen noensinne har laget for oss, sier Windys administrerende direktør Knut Heiberg-Andersen.

Han sier han heller ikke blir lei seg om de som ser på denne båten kommer til å tenke på den italienske sportsbilen Pagani Zonda. En av de råeste sportsbilene verden har sett. Vi i Båtliv lar tankene like mye gå tilkake til gamle amerikanske muskelbiler og de litt kantete slanke miami-vice båtene fra tidlig åttitall, ispedd en liten dæsj med Windy Junior faktisk.


-Som alle våre båter er også denne oppkalt etter en vind - den varme, fønvinden Zonda som blåser ned fra Andesfjellene i Argentina, sier Heiberg-Andersen i Windy.

Det er kanskje derfor denne båten er sjeldent stor og åpen. Cockpitens sitteplasser er skjermet av en kalesje som kan stues helt bort og som skal bli veldig enkel å sette opp. Under dekket foran er det gitt plass til overnatting for to med et generøst baderom i følge Windys konstruktører.

Skroget har hele 24 graders v-bunn og får singel eller dobbel installasjon med maks 440 hk på hekken.