Windy bygger ny fabrikk i Norge

Windy boats ønsker å bygge ny fabrikk på 7000 kvadrat. Med ny teknologi skal Windy vinne miljøkampen og samtidig få Norge tilbake som en ledende båtprodusent i Europa.

Publisert

I motsetning til mange andre båtprodusenter som setter ut støperiarbeidene sine til lavkostland, ønsker nå Windy Boats å satse på lokale krefter. Mer og mer av Windys produskjon lages med full kontroll og i eget hus, som direktør Knut Heiberg Andersen kaller det.

-Vi samtaler med flere kommuner om lokaliseringen. Det som er klart er at vi ikke kan bygge på Skarpnes der vi holder til i dag. Vi har sett på tomter i Grimstad og i Froland, og vi vurderer andre steder fortløpende, sier Heiberg Andersen til Båtliv.

Fabrikken som Windy nå planlegger skal bli hundre prosent ren. Heiberg Andersen sier at tiden hvor båtstøperne kom hjem om ettermiddagen og ikke kunne kjenne forskjellen på lukten av brun saus eller polyester nå skal bli historie. Vakumstøping er en lukket prosess som gjør at ingen eksponeres for kjemien. Teknologien gir også store gevinster når det gjelder miljø. Ingen ustlipp av gasser, 30 prosent lettere båter vil gi et mye bedre drivstofforbruk. Rekruteringen av yngre mennesker til bransjen og et minimalt sykefravær er gevinster Windy har oppnådd ved sitt fabrikkanlegg i Sverige.

-Vi skal bygge et fagmiljø hvor det skal være status å jobbe. Ungdommen skal bringes tilbake til båtproduskjonen, og da må vi tilby noe annet enn det som tilbys i dag, sier Heiberg Andersen.

Windy ønsker med denne satsingen å ta steget opp i elitedivisjonen av europeiske båtprodusenter. Windy regnes i dag som Norges mest kjente båtmerke ute i verden.

-Windy Boats Skandinavia har bygget opp et vakumstøperi i Västervik i Sverige. Dette arbeidet har lært oss at med full kontroll på produksjonen får vi resultater som bransjen misunner oss. Det har vi sett på besøket fra andre store internasjonale produsenter her i Düsseldorf, sier Heiberg Andersen.

Powered by Labrador CMS