Wakeboard uten båt

Mangler du båt kan du likevel stå wakeboard og vannski. Vi har prøvd kabelparken  i Tønsberg i sommer. Knall og fall har aldri vært så moro!

Publisert

» Se bildespesial!

I hele sommer, og helt fram til slutten av august er Surf City i Tønsberg åpent. Denne kabelparken er rigget til på 3. Dammen, like ved Eik stadion, med gode parkeringsmuligheter. Lån av hjelm, vest, brett og vannski er gratis, og du kan bruke eget wakeboard eller vannski om du ønsker. Avhengig av hvor mange turer du vil kjøre, kjøper du klippekort, og hver tur varer i fire minutter. Etter fire minutter er du garantert sliten og takker ja til en pause.

Helt fersk, uten noen gang å ha prøvd wakeboard, prøvde jeg meg for første gang i kabelparken. Med kabeltrekk i stedet for båt har vi flatt vann å lære på, og etter hvert som man blir bedre leke deg. Etter hvert som du blir mer avansert kan du driste deg til å prøve hopp og etter hvert rails.  Selv dristet vi oss til vårt første hopp etter fjerde dagen, eller vi kan si det tiende klippet.

PROFF: Sånn ser det ut når proffene leker seg!

Kabelparken har et eget køsystem som gjør at du slipper å stå fysisk i kø. I stedet blir du ropt opp når det nærmer seg din tur. Vi har også tatt med oss barn til kabelparken. For minste på sju var vannskiene for store, og wakeboardet litt for nytt til at det ble mer enn den ene turen, men for tiåringen ble det tre turer på vannski, på rappen. For at foreldre og barn skal få kose seg alene i parken arrangeres familiedag hver mandag frem til 15. august.

Kabelparken i Tønsberg består av to rettlinjede kabelbaner som betjenes av en instruktør på hver bane som justerer farten etter behov. Faller du, kommer kabelen tilbake, og du trekkes opp igjen. De fire minuttene står til din rådighet, uansett hvor mye du faller, så dette er en perfekt måte å lære å bruke wakeboard på. Og vurderer du å kite på sjøen er dette også en god mulighet til å lære å stå på kitebrett. Kabelparken låner også ut kitebrett.

Tilsvarende bane finnes på Nordsjø Kabelpark i Bø, men med forskjellen at du her trekkes rundt banen, og ikke rett over, fram og tilbake. Nordsjø Kabelpark har åpent i helgene fram til 29. august. I tillegg er det Rixen vann og campingpark i Flekkefjord.

Mer info:

Surf City - Tønsberg

Nordsjø kabelpark - Bø

Rixen vann og camping  -Flekkefjord

Se film fra Kabelparken i Tønsberg:

Powered by Labrador CMS