Västkystperle med plass til 250 båter

Hunnebo-stranden er perfekt for barnefamiler og voksne seilere som ønsker en rolig ferie. Det er heller ikke langt til Sotenkanalen, som forbinder Hunnebo-stranden med Smögen og Kungshamn.

Publisert

Mellom Fjällbacka og Smögen ligger den lille västkyst-landsbyen Hunnebostrand, en av mange sjarmerende feriebyer langs den svenske "rivieraen". Byens gjestehavn har plass til minimum 250 båter, forteller havnekaptein Kjell Andersson til Seilas. 

- Det er kun Marstrand og Strømstad som er større, mener Andersson.

Stille og fredelig

Mens de yngre seilerne gjerne søker til havner med høy partyfaktor, er Hunnebostranden tilrettlagt for familieliv og fredelige sommerkvelder.

Rett utenfor havene finnes en stor badeplass med lagune for de minste, skile, stupebrett, badetrapper, og masser av plass på gressplen og svaberg. I tillegg har stedet en hyggelig restaurant med underholdning fog musikk flere kvelder i uken i høysesongen. 

- De unge nordmennen har tatt etter oss svensker og reiser til Smögen og Strömstad for å ha party, mens de norske familiene kommer hit, humrer havnekapteinen, som "tycker mycket" om sine norske gjester. Han har kun gode erfaringer med oss nordmenn., som i juli måned utgjør hele 40 prosent av gjestene på Hunnebostranden.

- Siden dere nordmenn er så glade i naturen, har vi laget et eget kart med opmerkede naturstier rundt i området her, legger han til.

Rabatt på lengre opphold

Mens enkelte norske gjestehavner har innført begrensninger på hvor mange døgn man kan være i havnen, gir Hunnebostranden et døgn gratis hvis du blir en uke. Noen formelle begrensningener finnes helles ikke, og opphold inntil en uke går altså helt fint. Prisen per døgn for båter inntil ti meter er kr 140,-, og for båter mellom ti og tretten meter kr 160,-. Kommer du med båt over tretten meter koster det kr 260,- per døgn

Sotenkanalen

Kun noen kilometer sør for Hunnebostranden ligger den smale og vakre Sotenkanalen. Denne smale vannveien sto ferdig i 1935, men ble planlagt allerede fra 1901. Formålet med Sotenkanalen var å øke sikkerheten for skipene som ellers  måtte ferdes på det tøffe og delvis åpne Skagerakhavet på strekningen mellom Fjällbacka og Kungshamn. I dag er kanalen populær blant båtturister, både private småbåter og gjenger med turister som kommer med fergen "Bohuslän" og tilsvarende båter. Nå i sommerhavlåret går det slike turistbåter hver halvtime. Naturen er flott, og historien spennende..

Powered by Labrador CMS