Værfaste i Horten

Båtliv tester Marex 370 ACC denne uken. I Horten treffer vi båtfolk som venter på at vinden løyer.

Publisert

Marex 370 ACC har fått mye positive oppmerksomhet i hele Europa. Båten er kåret til Årets Båt i Europa i fjor, og har vært på forsiden av hele 12 båtblader i en rekke forskjellige land. Nå tester Båtliv den banebrytende norske båten, som bygges i Litauen, på tokt til Sørlandet denne uken.

Vi har marsjet ut Oslofjorden med liten kuling i mot i ettermiddag. Båten kastet bølgene, som var mellom en halv og en meter med hvite skumtopper, fint til siden. Lenge lå vi en 21 knops fart, men bevegelsene ble litt harde, og vannet slo over presenningstaket. Gangen ble mer behagelig da vi slo av farten til 14-15 knop. For å unngå vann på puter og interiør slo vi opp akterkalesjen, som enkelt festes med glidelås til targabøylen.

Testbåten er 11,37 meter lang, veier bortimot syv tonn med fulle diesel- og vanntanker, og er utstyrt med en Volvo Penta D6 turbodiesel som yter 435 hestekrefter. 

Man sitter behagelig i en sporty førerplass med mykt og dypt førersete, og store vindusviskere skyver saltvannet effektivt unna frontrutene.

Vi la til kai i Horten i kveld. Her er havna full av båter. Folk vi snakket med ventet på at vinden skulle løye før de ville videre. Vind fra frisk bris til liten kuling har holdt mange båter i havn de siste dagene.

Denne uka vil vi legge ut saker her på Båtlivs nettsider om båtfolk vi møter og steder vi besøker langs Sørlandskysten.

Powered by Labrador CMS