Volvo Penta og Yamaha satser stort sammen
Volvo Penta og Yamaha satser stort sammen

Volvo Penta og Yamaha satser stort sammen

AB Volvo Penta og Yamaha Motor Company. Ltd har besluttet å øke samarbeidet mellom selskapene.

Publisert

Den 6. desember i fjor kunngjorde Volvo Penta og Yamaha Motor at partene hadde inngått avtaler om et teknologisamarbeid for utvikling av elektroniske styringssystemer for båter. Samarbeidet tar sikte på å skape teknologiske synergier i det stadig voksende og viktige elektronikk markedet. Samarbeidet trådte i kraft i begynnelsen av januar, men nå har partene besluttet å gå enda et steg videre med felles studier for å styrke samarbeidet ytterligere mellom selskapene.

-Volvo Penta er verdensledende innen marine styringssystemer, er Yamaha Motor verdensledende på påhengsmotorer. Med vårt komplette tilbud, ser vi store muligheter for å skape verdens mest slagkraftige marine kombinasjon, sier Volvo Pentas President Gøran Gummeson.

Samarbeidet mellom Volvo Penta og Yamaha Motor vil ikke inkludere eierskap, men bare et partnerskap i ulike områder der selskaper ser muligheter for samarbeid gjennom et mer komplett tilbud til kundene.

Volvo Penta og Yamaha Motor har allerede besluttet å åpne distribusjonsavtale for Volvo Penta marinemotorer i det japanske markedet, og mulighetene for tilsvarende partnerskap i andre markeder vil bli vurdert. I Nord-Amerika, har Volvo Penta og Yamaha Motor allerede iverksatt markedsføringstiltak. Service, logistikk og ettermarkedet, er andre områder hvor partene ønsker å se utvidet samarbeid.

Volvo Penta Marine har i dag en av verdens mest globale service - og detaljhandel nettverk med rundt 4000 servicepunkter over hele verden. Yamaha Motor har en tilstedeværelse i over 180 land over hele verden.

Powered by Labrador CMS