Volvo Penta-havari på iPhone

Volvo Penta har lansert en applikasjon for iPhone. Vi har testet den, og er ikke imponert.

Publisert

Applikasjonen er gratis, og kan lastes ned på iTunes. Hensikten med applikasjonen er at man skal finne nærmeste forhandler og verksteder for Volvo Penta. I alt er det 4000 forhandlere og verksteder rundt i hele verden, og noen av dem finner vi i Norge. Vi kunne enkelt nok bare publisert pressemeldingen, om Volvo Pentas fantastiske nyeste tjeneste, men vi velger å teste den litt ut først.

Finner ikke

Vi prøver oss på et kartsøk etter et verksted i Tønsberg-området . Der vet vi at blant annet Vallø Motor som er et offisielt Volvo Penta service senter. Vallø motor  markeres ikke på kartet.  Nærmeste vi finner er Røed MotorService AS på Tjøme, som for øvrig ikke heter Røed MotorService lenger, men er tatt over av Kaldnes Maritime, og endret navnet til Vrengen Maritime i februar i år.

Mens vi søkte etter verksteder og forhandlere i nærheten av vårt område krasjet programmet, og vi måtte starte på nytt. Vi gjør oppmerksom på at telefonen vi testet programmet på har nyeste operativsystem installert.

Vi søker Holmen Brygge AS som vi vet er Volvo Penta-forhandler. Søker vi Holmen havner vi først på kartet i en stat nord i USA. Vi prøver oss ut fra vår nåværende GPS-posisjon, og får opp Holmen Brygge Motor AS. Endelig!

Velger vi List, får vi en liste med de nærmeste verkstedene. På hver av verkstedene som er listet opp får vi mer informasjon, som telefon, internettadresse (uten direktelink), åpningstider og adresse. Vi får også en oversikt over hva slags tjenester de har, og om de er tilgjengelige fra sjøen.

Store avstander

Applikasjonen har også en uspesifisert snarvei.  Trykker vi på den får vi «Search». Deretter kan vi velge region, land og by, og velge å hake av forskjellige tjenester, som tilgjengelighet via sjøveien, om de har kran og lignende. Vi prøver oss på Europa, Norge, Oslo - med alle tjeneste søkbare. Vi trykker søk, altså forstørrelsesglasset oppe til høyre, og får to forhandlere. Før vi rekker å notere oss hvilken forhandlere som er listen blitt erstattet. Den  «oppdaterte» listen viser i stedet utfra vår geografiske plassering. Vi prøver på nytt, og denne gangen fungerer det, vi får opp Sjøsenteret Killingen og La-Sa Båt og Motor som forhandlere i Oslo-området.

Vi prøver oss på nytt, og denne gangen med Tønsberg som utgangspunkt.

Og der, når vi ikke søker på kartet, dukker Vallø motor opp..!? Og her ligger kanskje noe av forklaringen. For distansen fra Vettre i Asker til Vallø i Tønsberg er oppgitt til 6820 kilometer. Vi prøver på et nytt kartsøk, og finner Vallø motor et sted mellom India og Afrikas horn. Som en trøst er telefonnummer og annen kontaktinfo på plass, inkludert åpningstider.

Før vi rekker å prøve et nytt søk krasjer programmet igjen, og vi er tilbake til start. Vi gir opp for denne gangen. Vil du selv prøve, finner du applikasjonen her.

Powered by Labrador CMS