Volvo Penta gransker
Volvo Penta gransker

Volvo Penta gransker

Etter at en Nimbus 42 Nova braste ukontrollert inn bryggekanten har Volvo og Nimbus tatt båten til Sverige for videre granskning.

Publisert

Det var rett i forkant av båtmessa i Stavanger Nimbusen kjørte ukontrollert inn i bryggekanten og knuste en bensinpumpe.

 Etter det Båtliv kjenner til sendte Volvo Penta to mekanikere til Vestlandet for å se nærmere på båten, før det ble bestemt at båten skal undersøkes ytterligere i Sverige.

– Det er såpass at de har bestemt å ta båten tilbake til Sverige, og kunden får ny båt, sier sier Morten Grønning til Båtliv etter besøket, og fortsetter:

– Det her stoler vi ikke på, etter det som har skjedd, og det tar de konsekvensen av. Dette er ikke et tvilstilfelle, sier Grønning, som selv stod på brygga og så.

– En genser er nok

Volvo Penta Norge stiller seg utforstående til hendelsen. Teknisk sjef Egil Bjerkheim bekrefter at to representanter for Volvo Pentas hovedkontor har vært i Norge og sett på båten.

– Om dette er menneskelig, eller hva det er for noe er fortsatt et ubesvart spørsmål. Den kan jo ikke bevege seg selv, og det er nok å legge fra seg en genser eller redningsvest, så kjører man disse spakene fremover, sier Bjerkheim.

– Hvis elektronikken har sviktet, vil man kunne gå tilbake og se det?

– Det er det vi jobber med. Det virker litt rart det hele, ettersom båten har gått i 120 timer. Også blir båten lånt bort, så skjer plutselig det her. Dette har ikke skjedd med en eneste motor i denne serien, så det virker ganske utrolig dette her.

– Har det skjedd med andre motorer fra Volvo Penta?

– Vi har ha hatt noen småproblemer med de gamle sjuliterne, men det er jo løst, så det har ikke noe å gjøre med dette i det hele tatt.

Les mer i siste nummer av Båtliv som nå kommer i salg.

Kjenner du til lignende tilfeller med Volvo Penta eller andre motorer, send oss et tips. Saken kan også diskuteres i vårt debattforum.

Powered by Labrador CMS