Virtess 420 for utvidet sesong

Da valget sto mellom hytte og ny båt, var det muligheten til å forlenge båtsesongen som gjorde at valget falt på det siste.

Publisert

HOVEDBILDE: Truls og Dorte nyter livet på øverste dekk hjemme i Son. Alle foto: Linn Krogh Hansen.

Da Dorte og Truls Aannestad fra Son skulle bytte båt, falt valget på flybrigdebåten Bavaria Virtess 420 Fly. 

Før dette hadde paret hatt en Bavaria 38 Hardtop i tre år, og vurderte sterkt å kjøpe hytte istedet for ny båt. Valget sto mellom å bytte inn 38-foteren og kjøpe en lukket båt uten kalesje, eller å kjøpe hytte.

Utvidet båtseong

Truls Aannetsad så Virtessen for første gang da den ble presentert i Norge i 2012. Han fikk samtidig  prøvekjørt den sammen med tenåringssønnen deres. Båten levde så absolutt opp til forventningene. Nå gjensto neste utfordring: å overbevise kona.

Hun hadde satt som betingelse at en eventuell nyanskaffelse av båt innebar at den var lukket og kunne brukes i en utvidet sesong. Hun ønsket en lengre feriesesong enn det de hadde hatt før, og anså hytte som et godt alternativ til båt.

Ekstra rom

En lukket båt  gir mulighet for mer varme og dermed en lengre sesong. Den store uteplassen akterut kan lukkes med kalesje, noe som gjør at man kan sitte ute selv om det er litt ruskete vær.

– Å kunne lukke med kalesje er også en fordel når det er så varmt, ettersom vi da kan sitte delvis ute og spise i skyggen, understreker Dorte.

I tillegg til behovet for en lukket båt, sto Flybrigde sentralt på ønskelista til paret. De hadde i forkant snakket med båtfolk som både var for og i mot flybrigde. Noen av dem hadde prøvd flybrigde, og gått vekk fra det igjen.

– Men vi så flybigde som en mulighet til å få enda et uterom, noe som gjør at man kan være på hvert sitt sted uten å forstyrre hverandre hvis man er mange om bord, forteller Dorte, og fortsetter:

 – At vi så langt har vært heldige med været har jo gjort at vi har fått brukt den ekstra mye. Men det er jo bare å stenge den av i dårlig vær. Akkurat som en veranda; folk har jo veranda uten å irritere seg over at de ikke bruker den når et regner.

I Båtliv 8 kan du lese hele reportasjen om ekteparet Aannestads og deres Virtess 420 fly.

Du kan også se båten på Båter i sjøen.

Powered by Labrador CMS