VINDVARSEL: Nå kan du sjekke været hundre steder langs kysten.
VINDVARSEL: Nå kan du sjekke været hundre steder langs kysten.

Vindvarsel for hele kysten

Kystverkets applikasjon for mobiler har fått vindvarsler for hundre utsatte strekninger.

Publisert Sist oppdatert

I applikasjonen som heter Kystvær er det 85 nye kyststrekninger fra Bergen til Vardø som er blitt inkludert. I tillegg er også Svalbard og Jan Mayen lagt til. Kystverket skriver at Bergen, Måløy, Molde, Trondheim, Brønnøysund, Røst, Lofoten, Tromsø, Honningsvåg, Kirkenes og Vardø er noen av de nye stedene hvor båtfolk nå kan få vindvarsling via mobilappen.

Via denne applikasjonen som kan brukes med smarttelefoner og nettbrett får båtfolk tilgang til nøyaktige målinger av vindforhold. Vindmålingene hentes direkte fra værsensorene til Metrologisk institutt og oppdateres hver time.

Så langt har 22.000 lastet ned «Kystvær». Appen ble opprinnelig laget for Kystverkets loser og sjøtrafikkledere for å gi sanntidsinformasjon om værforholdene i skipsledene, men er i ettertid blitt gjort tilgjengelig for alle. Appen finnes til både iOS og Android.

Skal du ha andre apper for båtlivet kan vi også anbefale appene til Båtliv, Seilas og Seilmagasinet, der du som abonnent har gratis tilgang til alle utgivelser tilbake til 2006.

APP FOR VINDINFORMASJON: Kystverket utvider appen med 85 nye vindstasjoner.
APP FOR VINDINFORMASJON: Kystverket utvider appen med 85 nye vindstasjoner.
Powered by Labrador CMS