Vindstille i Karahavet

Værmeldingene slo til for seilerne i Nordøstpassasjen. Det er vindstille i Karahavet, men det er ingen grunn til å kaste bort bensin på påhengeren foreløpig.

Publisert

Gårsdagens rapport fra Børge forteller at det ikke er et vindpust på morgenen og «Northernn Passage» ligger og driver i fjorden near øya Ostrov Vardoppera.  – Vi slapper av etter dagene med motvind. Toffen sover allerede, sier Børge.

Gitt mangelen på vind kunne vi alltids sette igang påhengeren, men vi synes ikke det er nødvendig å sette igeng motoren for å bevege oss mot nordøst. Vi har riktignok plenty med drivstoff, mer enn 150 liter, men vi vil gjerne beholde det til vi skal utfordre pakkisen ved Cape Chelyuskin og videre. Vi har nok av vann også. Vår metode for å samle vann av kondensen i storseilet fra tåken virker perfekt. 

Det er gråvær, men vi gleder oss over å se hvithval og sel leke seg i nærheten.

Vinden er forventet å plukke seg opp imorgen (10. august) og vi nærmer oss Vilkitskystredet. I mellomtiden benytter vi anledningen til å sjekke seil, rigg og utstyr, og til å få oss kjærkommen hvile. Det er vel fortjent når vi tenker på hvordan vi slet i motvinden. Det var ekstremt slitsomt.

.

Vi er ikke istand til å kommuniserte via vår Inmar satellitt telefon. Vi har forsøkt i dagevis, men kan ikke motta eller sende e-post. Derfor er vi heller ikke i stand til å overførfe bilder. Men forholdene bør forbedre seg så snart vi har passert Cape Chelyuskin.

Powered by Labrador CMS