Vil ta oppmerksomheten med ny Monte Carlo-serie

Beneteau vil ta opp konkurransen med de etablerte engelske og italienske flybridgebåtene. Neste år lanseres den nye Monte Carlo-serien.

Publisert

Den første båten som kommer ut er en båt på 49,1 fot, og det loves bokomfort og stil under flybridgen.

– Man har innhentet materialvalg og tekniske løsninger fra storesøstrene i Monte Carlo Yachts, altså med samme designer som er Nuvolari & Lenard.

Båten rettes inn mot de etablerte engelske og italienske flybridgebåtene, forteller Per Øyvind Iversen i Normar til Båtliv. Normar er den norske importøren av Beneteau motorbåter med innenbordsmotor.

Den nye serien vil dekke flybridgebåter under 60 fot. Den første modellen, som har fått betegnelsen MC5 er den første i den nye serien.

Den første båten blir trolig lansert i Düsseldorf i januar 2013. Produsenten har tro på at den nye modellen vil sette preg på den enorme båtmessa i Düsseldorf.

– Den norske lanseringen vil nok være Båter i Sjøen neste år, men vi kan levere de første båtene tidligere, sier Iversen.

Ut fra tegningene får båten to lugarer med hver sin dobbelkøye, i tillegg til to enkel-lugarer. Den ene i midten, og den andre akter for motoren, og ligner mer mannskapslugar, med eget bad med toalett.

Flybridgen er designet med en moderne konsoll for føreren, og en stor kombinert sofabenk og solseng, og enda flere sitteplasser akter. For dem som vil slikke sol er det også to store solsenger på fordekket.

Spesifikasjoner

Lengde: 49,1 fot

Bredde: 4,3 meter

Motor: Volvo Penta IPS 500/IPS 600

Maksfart: 30 knop med IPS 600

CE-sertifisering: B

Powered by Labrador CMS