Vil straffe fyllekjøring hardere
Vil straffe fyllekjøring hardere

Vil straffe fyllekjøring hardere

Politimesteren i Agder mener båtførere som blir tatt for fyllekjøring bør miste båtførerbeviset, og han får støtte. – Man kan sette seg til rors dagen etter at man er blitt tatt for fyllekjøring, sier Bjarne Eikefjord i Motorførernes Avholdsforbund.

Publisert

Forslaget om obligatorisk båtørerbevis har vært ute til høring, og i høringsuttalelsen skriver politimester Bjørn Hareide i Agder at det bør bli adgang til å inndra båtførerbeviset ved føring av fritidsbåt med en viss promille. Bjarne Eikefjord i Motorførernes Avholdsforbund gir ham støtte.

    – Fyllekjørere på sjøen kan i dag sette seg til rors dagen etter at de er bltt tatt, sier Eikefjord til nyhetsbyrået Newswire. Han beklager at det ikke er foreslått i arbeidsgruppen at politiet skal kunne beslaglegge båtlappen for dem som blir tatt.

Politimester Bjørn Hareide konstaterer at stadig flere blir tatt for promillekjøring med båt. Han mener det bør vurderes å innføre samme promillegrense til sjøs som til lands.

    – Vi har inntrykk av at altfor mange spekulerer i promillegrensen på 0,8. Vi mener det bør tenkes i retning av en promillegrense på 0,2. Dette er også en modningssak for de sjøfarende og lovgiverne, skriver Hareide i høringsuttalelsen.

    – Motorførernes Avholdsforbund mener at det bør være en promillegrense på 0,2 for all motorisert ferdsel, så vi stiller oss helt bak Hareide her, sier Bjarne Eikefjord.

Powered by Labrador CMS