Vil samle båtfolket

Seilere og motorbåtfolk blir samlet i ett slagkraftig båtforbund om presidentene får viljen sin.

Publisert

President Steinar Glimsholt i Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) og president Stig Hvide Smith i Norges Seilforbund vil slå seg sammen i ett slagkraftig forbund som kan tale hele båtfolkets sak. Hvide Smith holdt innlegg på Båttinget i Kirkenes i helgen.

– Vi er alle båtfolk, og vi må kunne samles i samme båt, sa Hvide Smith i sin tale til delegatene på Båttinget til Kongelig Norsk Båtforbund.

Én stemme

Glimsholt og Hvide Smith er enige om at tiden er moden for å slå sammen hele det organiserte båtlivet i én slagkraftig organisasjon. Norges Seilforbund teller 28.000 medlemmer og KNBF teller over 20.000 medlemmer. – Til sammen vi over 50.000 medlemmer. Jo flere vi er jo mer lydhøre blir politikerne, sa Glimsholt.

Hvide Smith påpekte at det er mer som forener enn som skiller motorbåtfolk og seilere.

– Vi har felles interesser når det gjelder utbygging av båtplasser, gjestehavner og uthavner. Mange av sikkerhetsspørsmålene og miljøutfordringene gjelder oss begge. Også når det gjelder avgiftsspørsmål og rammebetingelser vil vi ofte ha sammenfallende interesser, sa Hvide Smith, som også kom med en liten innrømmelse:

Hybrid

– Jeg er bifil når det gjelder båt. Jeg kjører kabincruiser når jeg ikke seiler regatta, sa Hvide Smith. Han mener dessuten at skillet mellom motorbåter og seilbåter blir kunstig år alle båtene etterhvert har motor. – Flere og flere båter er det jeg vil kalle hybrider, det vil si romslige bobåter med både seil og motor, sa Hvide Smith.

Spørsmålet om sammenslåing var ikke til behandling på Båttinget. Foreløpig er det kun en idé de to presidentene ønsker å videreutvikle. Hvide Smith sier at det er en del problemer og spørsmål som må løses før man eventuelt kan finne sammen. Blant annet er Norges Seilforbund en del av Norges Idrettsforbund, mens KNBF ikke er det.

– Jeg tenker meg et forbund som består av to avdelinger: En samfunnspolitisk del og en idrettslig del, sier Hvide Smith.

Powered by Labrador CMS