16. november gjorde RS
16. november gjorde RS "Erik Bye" en stor innsats med å begrense brannen på Innlandet i Kristiansund.

Vil ha opprydning i ulovlig vinterlagring

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap advarer mot farlig vinterlagring av båter. Nå ber de kommunene rydde opp.

Publisert

Verdier for om lag 100 millioner kroner gikk tapt i Kristiansand, og ifølge Direkteoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) var ikke bygningen i lovlig bruk som lager for fritidsbåter. Nå oppfordrer DSB kommunene til å kartlegge situasjonen.

– Uten å være for kategorisk; vi frykter at flere lagerbygninger kan være tatt i bruk til vinterlagring av båter, uten at nødvendige risikovurderinger er gjort, slik det er krav om, sier senioringeniør Trond Dilling. Han oppfordrer kommunale brannvesen og kommunenes plan- og bygningsetater om å samarbeide om en slik kartlegging og iverksette eventuelle tiltak. 

– Branner i slike anlegg kan få stort omfang og gjøre betydelig skade, slik som i Kristiansand. De aller fleste båttyper er av plast som representerer en mye høyere brannbelastning enn trebåter. Ved brann i et innendørs lager vil giftige og brennbare og røykgasser bygge seg opp fra taket og ned, antenne og raskt føre til brannspredning i hele lokalet. For brannvesenet vil det være farlig eller umulig å gå inn i bygningen hvis tekniske sikringstiltak ikke er vurdert eller installert, fortsetter Dilling. DSB mener det bør stilles kritske spørsmål til hvor mange kostbare lystbåter som det er forsvarlig å samle innendørs for noen måneder med vinter utenfor.

Powered by Labrador CMS