Vil du ro over Atlanteren i denne?

Den ser ved første øyekast ut som hovedskroget på en trimaran, men mangler både sidepontonger og mast.  Ikke så merkelig i grunn, for dette er nemlig en robåt.

Publisert

Porte de Versaille, Paris

I mars 2009 legger rundt 30 roere ut på en tur utenom det vanlige. Da starter nemlig Bouvet Rames Guyane-løpet, som er en roregatta som går nonstop fra Senegal til Cayenne i Guyana.

Som i flere transatlantiske seilregattaer skal det også her konkurreres  "singelhanded" , altså med kun én person i hver  båt.

Robåten det snakkes om her er en åtte meter lang one-designbåt, som er tegnet av Jean Michel Viant. Det er beregnet at turen vil ta  mellom 40 og 60 dager, avhengig av vær og vind.  Idéen bak prosjektet er å gjennomføre en ekstraordinær  sportslig utfordring  i tråd med  bevaring  av naturen og  bærekraftig miljømessig utvikling.

Deltakerne har ikke lov til å ta i mot noe form for hjelp underveis, og må derfor ha med seg om bord det man regner med å få behov for av sikkerhetsutsyr, elektronikk, reparasjonsmateriale med mer.  Det er forøvrig en ekstra sikkerhet at båten skal være både synkefri og selvopprettende.

Hittil har 21 personer meldt seg på, men arrangøren håper å få med rundt 30. Med andre ord; det er fortsatt plass til flere.

De som deltar  må regne med å bruke  rundt 100 000 euro på hele prosjektet.

Slik er båtene som skal brukes:

Lengde: 8 m

Bredde: 1, 60 m

Vekt: 450 kilo

Materialer: lamintert glass - epoxy kryssfinér

Båten bygges / designes enten av et verft eller i samråd med skipper/roer.

Les mer her:

www.ramesguyane.com

www.cherbourg-aviron.fr

 

Powered by Labrador CMS