Viktig med vest: Riktig vest enda viktigere!

Vi har prøvd seks av de mest populære klassiske redningsvestene i markedet. Alle vestene for den minste testgruppen på fire år holder bra standard. For de større ungene på 11 år sliter produsentene med å klare å snu barnet rundt.

Publisert Sist oppdatert

Vest er coolt, riktig og viktig! En vest for barn skal være grei å ha på, den skal fylle en del sikkerhetsfunksjoner, slik at vi som foreldre kan stole på at barnet vårt flyter og ikke minst snur barnet i vannet til et stabilt ryggleie. Det skal være god avstand fra vannet og opp til munnen når barnet ligger på ryggen. Vi har også sett på detaljer som bære-stropper, skrittstropp, reflekser, bukseløsninger, fløyte og generell komfort for barnet.

Prisen avviker ikke så mye som vi først trodde. De fleste forhandlere av barnevester priser dem gunstig i forhold til den sikkerhet du faktisk vinner på å bruke vest. Til å gjennomføre testen sammen med oss fikk vi Even Hjartholm, svømmeinstruktør og spesialist på babysvømming, til å gjennomføre de praktiske testene. Han har lang erfaring i å teste vester på mindre barn når han kjører svømmekurs.

– Jeg ble egentlig ganske overrasket over hvor dårlig snueffekt vi hadde på vestene for de større barna. Vi snakker da om vår testperson som veier cirka 41 kilo og er 11 år. Ingen av vestene klarte faktisk å snu henne rundt av seg selv. Da vi testet responsen ved manuelt å snu personen rundt, var det noen av vestene som «nesten» klarte å snu uten at jeg hjalp til, sier Even Hjartholm.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS