Viksunds nye "volumselger" klar for lansering

Etter ett års utviklingstid, presenterer nå Viksund sin nye Viksund 335 St Cruz. Vi ser klare trekk fra gamle 320, men både flybridge og badeplattformen er bygget om.

Publisert

Viksund 335 St Cruz er en helt ny modell på knappe 34 fot, som vil plassere seg i kjernesegmentet av helårs bobåter med alle fasiliteter, og med en prislapp fra drøye to millioner.

Når Viksund lansert 320 for fire år siden, var den en liten revolusjon. For det første var den fri for tropisk treverk, og for det andre var den en av de første 32 fotere som hadde to separate sovelugarer og delt dusj og toalettrom. Nye 335 har tatt med seg det meste av innredningen fra gamle 320, men flybridgen er lavere og ser lettere ut. Båten har også strukket seg litt fordi badeplattformen nå stikker ut mer bak. Dette mener vi har skap en enda mer harmonisk båt i linjene. 

Håper på volumsalg

Viksund 335 St Cruz er en modell verftet knytter seg store forventninger til, og som verftet er tydelig stolte av.

-Viksund 335 St Cruz er allerede forhåndsolgt i syv eksemplarer før offisiell lansering, og dette gjenspeiler også Viksunds oppfatning av et båtmarked i forsiktig bedring etter flere tunge år, sier Martin Viksund.

Verftets tror også at dets nyeste modell vil være det nærmeste kommer en volummodell i dagens marked, og man regner med å produsere en 12-15 båter av Viksund 335 St Cruz kommende år.

Offisiell verdenspremiere på «Båter i Sjøen»

Viksund 335 St Cruz vil få "offisiell verdenspremiere" på «Båter i Sjøen» i Sandvika utenfor Oslo , siste helgen i begynnelsen av september. Utover dette vil båten bli vist frem på både internasjonale og nasjonale utstillinger utover høsten.

Innen denne tid er det imidlertid mulig å få en sniktitt på byggenummer en ved verftets hovedkontor i Bergen fra og med uke 33, skriver verftet i en pressemelding.

Tekniske data om båten

Lengde: 10,35 meter

Bredde: 3,45 meter

Vekt: 5800 kilo

Fartsområde: 16-35 knop

Toppfart med ca 350 hk / aksling: 28 knop

Motorinstallasjon: Drev, Aksling, POD, JMS

Motorstørrelse: 295-427 hester

Antall køyplasser: 6

Lugarer: 2 seperate (lukkbare)

Skrogtype: Helplanende, konvekst

Tilgjengelige versjoner: Flybridge (hardtop kommer)

Powered by Labrador CMS