Viksund har fått opp farten

Viksund har øket salget med 40 prosent i første halvår i år. Eksporten har vokst sterkt, og Rune Viksund styrer mot overskudd i år.

Publisert

–    Vår omsetning for hele 2008 øker med nær 25 prosent til 125 millioner kroner, og vi går med overskudd, sier Rune Viksund til Båtliv. I fjor måtte Viksund Båt A/S bokføre et underskudd på fire millioner kroner. Ifølge Viksund skyldes fjorårets røde tall bokføring av ni millioner kroner i tap på formene til Viksund 320-modellen.

–    Vi valgte å avskrive hele tapet på ett år. Uten denne ekstraordinære kostnaden var driften i fjor positiv med over fire millioner kroner, sier Viksund.

Han forteller at Viksund i år eksporterer 35 prosent av produksjonen. Danmark er det største eksportmarkedet for bedriften, men Russland er det markedet som vokser fortest. Viksund selger også i Tyskland, Holland, Sverige og andre europeiske land. Rune Viksund er optimist trass i svakere konjunkturer.

– Vi har hatt veldig positiv respons på Båter i sjøen forrige uke, og også på messe i Amsterdam nylig. Det er ikke til å legge skjul på at det er en nedgang i båtmarkedet totalt, men vi setter omsetningsrekord i år, sier Viksund til Båtliv. I alt produserer Viksund Båt A/S 75 båter i år til en samlet verdi av ca 125 millioner kroner.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.

Powered by Labrador CMS