Viknes kjøper Skilsø
Viknes kjøper Skilsø

Viknes kjøper Skilsø

Viknes Båt og Service AS har inngått avtale om kjøp av Skilsø Baatbyggeri AS sine eksisterende modeller.

Publisert

Med denne avtalen er det to tradisjonsrike båtkulturer som samles hos Viknes. To kulturer som bærer med seg det beste av norsk båtbyggertradisjon. Ulike på mange vis, men med et klart felles verdigrunnlag; kvalitetsbåter som er utviklet og bygget i Norge med norske leverandører og med et praktisk og trygt båtliv som grunnverdi.

-Troen på konseptet Viknes er styrket gjennom de siste års turbulente markedssvingninger og vi ser frem til å videreutvikle modellserien i tråd med vår filosofi - Frihet til å velg, sier markedsansvarlig Christer Midthun i Viknes.

Siden 1988 har Viknes vokst frem til å bli Norges ledende båtprodusent. Med båter bygget for bruk i våre tøffe farvann har Viknes overbevist i et krevende marked. Viknes fortsetter satsningen på egen modellserie med samme tyngde og utviklingstakt.

-Skilsø har i 92 år tilbudt sine kunder kvalitetsbåter med gode løsninger. Viknes sier de er stolte av å kunne videreføre deres båtbyggertradisjon med base i våre moderne anlegg. Som en stor aktør, sett med norske øyne, er vi godt rustet til å videreutvikle konseptet til glede for kunder og mange aktører innen norsk båtbransje, sier Midthun

I løpet av sommeren vil former og produksjonsutstyr flyttes Viknes fabrikker. Der vil de i løpet av sensommeren tilføre litt Viknesblod til modellene og regner med å være i gang med produksjon i løpet av høsten. De to største båtene vil i sin helhet bli produsert på Askøy, mens de øvrige modellene vil bli produsert i Arendal.

-Beslutningen om å kjøpe Skilsømodellene er basert på vår overbevisning om et fremtidig sterkt båtbyggermiljø i Norge. I et stadig mer konkurranseutsatt marked, der norske produsenter møter utenlandske lavprisalternativer, er vi trygge på at markedet også fremover ønsker solide norske kvalitetsprodukter. Med kompetansen vi har bygget gjennom egen produktutvikling samt synergiene vi forventer å hente i Skilsøproduktene vil Viknes være svært godt posisjonert til å møte morgendagens krav fra våre kunder, sier Midthun i Viknes.

Powered by Labrador CMS