Vi har testet: Lettfattelig fra båtførerprøven.com

Det finnes stadig fler aktører som tilbyr båtførerprøven på nett. En av de bedre visuelle vi har testet er kurset fra båtførerprøven.com.

Publisert

Enkelt og lettfattelig. For brukervennlighet kombinert med gode illustrasjoner og eksempler er viktig når du leser til båtførerprøven på nett. batforerproven.com er i tillegg rik på interaktive løsninger og henvisninger (linking) over i andre baser for spesialisert kunnskap om emner og temaer du berører i hvert enkelt kapittel. 

Logisk og pedagogisk er to utrykk vi legger vekt på når vi ser på nye tilbud av kurs. Dette kurset har lagt vekt på enkle virkemidler og kortfattet fokusert informasjon som gir stor grad av gjenkjennelse når du kommer til kontrollspørsmålene. At det er enkelt betyr ikke at du kan slurve unna tilleggsinformasjonen som det hele tiden henvises til, og vi anbefaler likevel at du bruker støttelitteraturen som følger med (egen vannfast kursbok). I tillegg er det lagt opp slik at du kan gå inn direkte via linker (hyperlink) til mer utfyllende informasjon om emnet du står inne i. Blant annet Sjøfartsdirektoratets base er hyppig brukt.

Emnene følges av gode enkle animasjoner. Disse er særdeles viktig for hvordan du skal takle/oppfatte møtesituasjoner, navigere ved hjelp av symboler på land og i sjøen. Lyssignaler fra lykter og fyr. Lanterneføring på forskjellige båter.

Ved slutten på hvert emne er det også lagt til en liten humorsnutt som skal lette litt på læretrykket. Vi hadde sett alle disse før på youtube.  

Selve kurset foregår i sin helhet på nett. Du får ditt eget login navn. Hver gang du logger deg på, husker programmet på hvor du var sist. Det gjør det sikkert og greit å navigere uavhengig av egen husk. Du kan hele tiden gå tilbake i emner du føler deg svakere i. Etter hver emnebolk, får du et visst antall spørsmål som besvares ved å trykke på svarknapper. Går det for lang tid mellom hver innlogging på kurset, får du en høflig påminnelse om at - nå er det på tide å fortsette før du glemmer for mye.

Eksamen må avholdes på et av Norsk Test eksamenssteder rundt om i landet.

Pakken kommer inklusive alt du trenger for å lese til prøven. Boken har vi nevnt. Her er det kart til kartoppgavene. Passer og rullelinjal til emnet navigasjon. Emnehefter og sjøvettreglene  til å klistre opp i båten.  

Powered by Labrador CMS