Vet du hvor båten din er?

Båtene i redaksjonene til Båtliv og Seilas har aldri vært tryggere. Vi har testet sporingssystemer til båt.

Publisert

Aldri har det vært lettere å følge med på båten din. For noen tusenlapper får du installert et sporingssystem. Noen av systemene vi har testet betjenes via en datamaskin, som oftest med nettleseren. Det vil si at du ikke trenger noen programinstallasjoner. Mobiltelefonen brukes som regel til å sende kommandoer og motta meldinger. Noen av enhetene er kun ment til tyverisikring, og betjenes derfor kun av vaktselskap. Det vil si at du selv ikke kan følge med, men kan forvente profesjonell oppfølging om båt eller motor blir stjålet.

Alle forsikringsselskapene Båtliv har vært i kontakt med gir rabatt for forsikringsgodkjent (FG) sporingssystem (Se egen undersak). Men et godt sporingssystem gir mer enn rabatter. Blir båten din stjålet og du har forsikringene i orden, får du som regel erstattet båten, etter hvert. Båtsesongen og planlagte båtturer risikerer du derimot at du må skrinlegge mens du venter på forsikringsoppgjøret. Sporer du opp båten kan du få båten tilbake på kort tid. Egentlig er det klare regler i Finansnæringens fellesorganisasjon (FNO) om at brukeren ikke skal ha tilgang til sporingsdata når enheten er FG-godkjent. Her er det forskjellig praksis blant selskapene. Blant annet Defa følger her reglene til punkt og prikke, mens andre likevel lar kunden spore båten selv i tillegg.

Prisen på sporingssystemene varierer fra 2000 til 5000 kroner, og prisen på abonnement er også varierende. I vår sammenligning av denne tjenesten kan du finne hvilket sporingssystem som passer best for deg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS