Tar seg av dritten din!

Det er ingen som kan være stolte av å ha forurenset, heter det i pressemeldingen. Og i Stavern havn har man nå tatt konsekvensene av dette slagordet, og montert en egen miljøstasjon for å ta seg av all ”dritten” etter båtfolket.

Publisert

Både båtfolket og havnevesenet i Larvik, som er ansvarlig for at stasjonen ble montert, er fornøyd etter sommerens drittkasting. Jo enklere det er å passe på miljøet, jo flere vil sikkert gjøre det, mener firmaet som har montert den nye miljøstasjonen i en av landets travleste sommerhavner, Stavern.

    Pumpestatsjonen er montert i loshavna like ved der redningsskøyta ligger, og ikke langt fra hovedhavnen. Systemet er gjort så enkelt at det nesten kan sammenlignes med å fylle bensin på en bil. Borg 1, som stasjonen heter, kan bygges ut for og ta seg av spillolje på samme måten, men i Staveren dreier det seg bare om kloakk foreløpig.

    Hygiene er selvfølgelig også viktig. Dette er snakk om kloakk som pumpes i lukkede systemer videre til en midlertidig tank hvor avfallet taes vare på.

Pumpestasjonene, som er levert av Jan Borgen og Autosafe, er egentlig en dansk oppfinnelse, og finnes flere steder i nabolandet.   

 

Powered by Labrador CMS