På plass i Dubai
På plass i Dubai

På plass i Dubai

Pål Virik Nilsen er tilbake på startstreken under helgens offshore-runde i Dubai. Med seg har throttlemannen fra Sandefjord pilot Tom Barry-Cotter og Maritimo-teamets splitter nye båt.

Publisert

Virik Nilsen og Barry-Cotter har det siste året hovedsakelig kjørt det australske Superboat-mesterskapet - og dét med stor suksess: I vår ble laget mestere etter å ha vunnet fem av seks løp.

Men ved siden av konkurransene i Australia har duoen også funnet tid til å starte enkelte offshore-VM-runder. Løpet i Arendal i juli er foreløpig siste forsøk, og der ble det til slutt sjetteplass - men når denne mest hårete båtklassen i helgen drar til Dubai for sesongens to siste runder er altså australske Maritimo på plass med ny båt.

Virik Nilsen er spent på hvordan den nye båten, med dobbel V8-installasjon og totalt 1580 hestekrefter fungerer. Superbåten er utviklet for å matche nye regler og krav som innføres i offshore-VM fra neste sesong.

– Men bare kjøring i løp kan bevise hvor konkurransedyktig båten er. Teamet har jobbet hardt med dette i en lang periode, sier Virik Nilsen til www.nmfsport.no

Sandefjordingen liker seg godt i Dubai, der han har kjørt fem løp tidligere, men etter helgens runder returnerer Virik Nilsen og Tom Barry-Cotter til basen. Laget skal bruke vinteren til å forsvare den australske Superboat-tittelen, og startet bra i så måte: Det ble seier i sesongens første løp.

Foto: Simon Palfrader

Powered by Labrador CMS