Hjelper der det trengs

Når politiet eller Kystradioen trenger assistanse er Sandefjord Røde Kors på pletten med en gang. Forutsatt at de har  folk på vakt.

Publisert

Stort bilde: Ole Petter Stakkestad om bord i Røde Korsbåten Nordstar Patrol 24 i Sandefjord.

– Vi hjelper til der det trengs, det være seg politiet, ambulansen, Tjøme Kystradio eller Redningsselskapet, forteller båtfører Ole Petter Stakkestad i Sandefjord Røde Kors.

Sammen med førstehjelper og mannskap Kim Aleksander Mo viser han frem den 24 fots stor Røde Kors-båten og svarer på spørsmål fra publikum under messen «Båt og bryggeliv» i Sandefjord.

Stakkestad og Mo er en del av den frivillige Røde Kors-gruppe på tilsammen ca 15 personer i hvalfangerbyen.

Stakkestad forteller at de rykker ut i området mellom Tønsberg Tønne i nord til Telemark fylkegrensen i syd. På listen over oppdrag de har hatt er alt fra synkende båter til motorhavarier og sporing av stjålne båter.

Ettersom arbeidet er frivillig er de alltid avhengig av å ha noen på vakt for å kunne rykke ut. Og med kun fem sertifiserte båtførere sier det seg selv at det ikke er mulig med noen 24 timers service.

– Men vi tar vakter så ofte vi kan, og da ringer vi til våre samarbeidspartnere og melder fra om at vi er på vakt, forklarer Stakkestad.

Guttas oppfordring til sommerfolket til sjøs er klar; følg farts- og alkoholreglene til sjøs og ha med redningsvest og bruk den. Dessuten er det fortsatt lov å bruke hue, smiler de hyggelige båtgutta.

Powered by Labrador CMS