Båter slet seg i uværet

Vestfoldkysten og nordover i fjorden ble i går herjet av et forferdelig uvær. Utenfor Kjærstranda var ni båter i drift når været stod på som værst.

Publisert

Uværet i går gikk hardt utover båter på flere steder i Vestfold-distriktet. Politiet gikk ut og oppfordret folk til å sjekke fortøyningene på båtene sine, skriver Østfoldposten.

Politiet fikk inn melding om hele fem steder i Larvik-distriktet der båter hadde slitt seg fra fortøyningene i de kraftige bølgene. På Kjærstranda ble hele ni båter funnet «på frifot».

Roger Dybdal fra Kongsberg ferierer på Kjærstranda camping, og forteller at både personalet og gjester ved campingen jobbet med å få fortøyd båtene som hadde slitt seg.

– Vi fikk god hjelp fra noen seilbrettsurfere, så all ære til dem, sier Dybdal til Østfoldposten.

Han har ikke selv båt på stedet, men hjalp til med å fortøye båter, samt å trekke andre på land.

– Innehaveren her jobber med å underrette alle eierne, men det er ikke alle som står i båtregisteret, forteller Dybdal.

Politiet kom også til stedet, og registrerte skadeomfanget. Båtene som drev inn på stranden har det stort sett gått bra med, men enkelte som andre fikk større skader.

Politiet måtte også rykke ut i Sandefjord, Stokke og Vallø i Tønsberg, hvor det kom inn melding om båter som hadde slitt seg i uværet.

Folk ringer inn hele tiden. Vi har politibåt ute, og i tillegg kjører vi rundt med utrykningsbilder for å hjelpe folk. Det er dette vi prioritere i dag, sa en lettere stresset operasjonsleder Åge Haakonsen til Tønsbergs Blad.

Powered by Labrador CMS