Privat-ubåten Migaloo

Verdensomseilig under havet

Er du ufattelig rik og lengter etter privatliv kan den 377 fot lange ubåt-yachten Migaloo være noe for deg.

Publisert

>> Se film

>> Se bildespesial

Migaloo er som skapt for en av skurkene i en James Bond-film. I den 377 fot (115 meter) lange farkosten nyter man alt man kan drømme om av luksusliv i en luksusyacht. Når oppmerksomheten blir for stor kan lukene skalkes og den forsvinner ned i dypet. Båtliv har tidligere skrevet om luksusyachter som tyr til ubåtlivet, men inntil Migaloo har muligheten for å stikke seg vekk kun vært snakk om en liten ubåt på akterdekket. Du husker kanskje yachten til Andrey Melnichenko som har vært på norgesbesøk. Den er lett gjenkjennelig fordi den er formet som en ubåt, men er langt fra dykkbar.  Østeriske Motion Code: Blue GMBH tar et stort skritt lenger og gjør likeså godt hele yachten om til en ubåt som blir en slags klone mellom ubåten fra Jules Vernes roman «En verdensomseiling under havet» og en ubåt skapt for en Bond-film.

Seks dekk

Selv om eieren kan ta seg en skikkelig dukkert har ubåtyachten stor dekksflate og svømmebasseng. Her er det også landingsplass for helikopter. Under dekk kan skrogsiden legges ut og gjøres om til en enorm terrasseflate. Til sammen har ubåtyachten seks dekk, så her skal det bli plass nok. Det er heis mellom dekkene. Eiern ta med seg rikelig med gjester. Yachten har åtte gjestelugarer fordelt på to dekk, i tillegg til eierlugaren som går over to dekk. I tillegg kommer de mange mannskapslugarene. Om bord er det også kino, treningsrom, bar og mye mer. Når det dykkes skal den visstnok ha store vinduer og undervannslys som skal gi den riktige opplevelsen. Det er vel kanskje ikke så rart at den markedsføres som den ultimate luksus-ubåt.

Skrogsiden kan legges ned for å gjøre ubåten mer lys og åpen.

Dykker 240 meter

Navnet er hentet fra en albin knølhval som ble født i 1990 og ble døpt Migaloo. Prosjektet skal visstnok ha startet etter signaler fra superrike yacht-eiere som har ytret ønske om et privatliv. Ubåten kan dykkes ned til 240 meter. Prosjektet kan være mer enn drømmer, da Motion Code: Blue har realisert flere prosjekter, med yachter som vi i dag finner på de fleste verdenshav. Men hva koster en slik yacht? Det er mange spekulasjoner på nettet, og de mest seriøse sammenligner ubåten med den 377 fot lange ubåten i Virgina-klassen som koster 2,3 milliarder dollar. Det tilsvarer om lag 14 milliarder kroner.

Se produsentens presentasjon av ubåten:

Hold deg oppdatert på båtnyheter, følg BåtlivFacebook

Powered by Labrador CMS